labdarúgás, Sportgazdaság — 2014/09/11 at 11:50

Új sportfogadási játékkal oldaná meg a klubok pénzügyi gondjait a magyar innovátor

by

A totó és a góltotó keresztezésével – azok előnyös tulajdonságainak egyesítésével – egy új sportfogadási játékot dolgozott ki Berta András, magyar innovátor. A Pento-5 további különlegessége, hogy liga-specifikus, így a bevételek újraelosztásával jelentős anyagi forráshoz jutnának a labdarúgó klubok.

A szurkolók és a ligák egyaránt jól járnának Berta András új sportfogadási szisztémájával, de valójában minden érintett – az előbbieken kívül a klubok és az állam is – csak profitálna belőle – állítja a magyar innovátor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elképzelése szerint a fogadásszervező szerepét nem megfoghatatlan offshore cégek, hanem maguk a Ligák látnák el, így a bevételek közvetlenül hozzájuk folynának be.

A játék profitját visszaoszthatnák a kluboknak, egyrészt alanyi jogon, másrészt különböző feltételek teljesülése alapján, de még a fogadóknak is lenne lehetőségük, hogy – direkt támogatás formájában – kifejezhessék szimpátiájukat, kötődésüket a kedvenc csapatuk iránt.

A szurkolóknak is egyszerűbb lenne a dolguk, mert egy-egy alkalommal az általuk favorizált bajnokság adott fordulójának valamennyi mérkőzése szerepelne a szelvényen.

Nem kellene kényszerűségből – mint például a totó esetében – olyan bajnokság meccseire is tippelniük, amelyek távol állnak tőlük.

A Pento-5 filozófiája egyszerűen összefoglalható: kinek-kinek ízlése, kötődése, kedve, akarata és lehetősége szerint! A fogadó feltételek nélkül, szabadon választhat – egyéni elképzeléseit korlátozás nélkül kifejezheti. A futball szereplői számára a bevételek jelentős mértékűek – s mindezt folyamatosan keletkező, évente ismétlődő, előre tervezhető és hosszútávon is fenntartható módon realizálhatják. A Pento-5 a legteljesebb mértékben eleget tesz az UEFA Gazdasági Fair Play előírásainak, miszerint a klubok csak annyi pénzt költhetnek, amennyit – a labdarúgással szorosan összefüggő tevékenységük révén – előállítanak!” – nyilatkozta honlapunknak Berta András.

Aki kíváncsi a Pento-5 szisztémájára – illetve szívesen részt venne annak széleskörű nemzetközi értékesítésében – az további információhoz juthat a Pento-5 Kivonat és a Pento-5 Fogadási körkép linkre kattintva.

A teljes körű információért pedig lépjen kapcsolatba Berta Andrással a berand52@gmail.com email címen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.09.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close