Sportszemle — 2014/08/29 at 06:30

Sportszemle 2014.08.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az amerikaiak rászálltak a FIFA-ra, szabálymódosításokat követelnek

Az agyrázkódások problémája a nyári világbajnokság óta lett téma a futballban, ennek is szerepe van abban, hogy kaliforniai szülők és futballisták egy csoportja beperelte a FIFA-t, az amerikai szövetséget és utánpótlásért felelős szervezetet is. Úgy gondolják, nincsenek elég komoly szabályok az agyrázkódások megelőzésére, úgyhogy egészen radikális szabálymódosításokat harcolnának ki.

Szélig Viktor: Jobb kicsit előbb letenni a lantot

Lassan belecsúszunk az új jégkorongidénybe, Franciaországban például elkelt a Szuperkupa, amelyet az Angers gyűjtött be a Briancon, azaz Szélig Viktor egyszeres bajnokcsapata kárára. A szeptember 22-én már a 39-et betöltő légiósunknak ez a rangadó egy volt az utolsók közül, hiszen jövőre visszavonul. Elvileg.

Hétvégén lesz az első Atlétikai Magyar Szuper Liga döntője

Az első Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét rendezik meg a hétvégén a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban. Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára azt emelte ki, hogy példaértékű a város hozzáállása a sporthoz, jelen esetben a Szuper Liga döntőjének megrendezéséhez.

Táncolj Törő-Gyógyulj Törő!

A Foci Retro Facebook-oldal, az Újpesti Önkormányzat, valamint Törőcsik András barátainak összefogásával létrejött tárlatot – mely a Táncolj Törő-Gyógyulj Törő! nevet viseli – csütörtökön délelőtt sajtótájékoztató keretében Wintermantel Zsolt, IV. kerületi polgármester mutatta be, írja az MTI. A politikus beszédében emlékeztetett rá, hogy az időpont nem véletlen, mert Újpest most ünnepli várossá válásának 107. évfordulóját, a hétvégén tartják az Újpesti Városnapokat, s “ilyenkor mindig olyan kiállításokat szoktunk rendezni, amelyek igazán fontosak nekünk”.

Platini nem lesz FIFA-elnök

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke nem kíván megküzdeni Joseph Blatterrel, a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetőjével a FIFA elnöki posztjáért. Geir Thorsteinsson, az izlandi szövetség első embere csütörtökön közölte, hogy egy zárt körű UEFA-tanácskozáson Platini bejelentette: nem indul a FIFA-elnökségért májusban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.08.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close