kosárlabda, Sport PR — 2014/08/11 at 11:50

Afrikát is meghódítja az NBA

by

Az NBA 2003 óta tartja meg a Basketball Without Borders elnevezésű edzőtáborait Dél-Afrikában, jövőre azonban az edzőkkel és játékosokkal való találkozáson kívül már NBA-csapatok mérkőzésén is szurkolhatnak a kosárlabda afrikai szerelmesei.

Mark Tatum, az NBA komisszár helyettese az idei Basketball Without Borders edzőtábor látogatásakor megerősítette, hogy 2015 augusztusában bemutató mérkőzést rendeznek Dél-Afrikában. A résztvevő csapatok kiválasztása a későbbiekben várható.

Basketball Without Borders Africa

A bejelentés nagyságrendjét érzékelteti, hogy az NBA lesz az első az amerikai major ligák közül, amelyik hivatalos mérkőzést visz a fekete kontinensre.

Basketball Without Borders Africa résztvevők

A Basketball Without Borders program 2001-ben indult útjára az NBA és a FIBA közös kezdeményezésére a kosárlabda népszerűsítésére. Azóta 24 alkalommal rendezték meg 5 kontinens 11 országának 13 városában. Az edzőtáborokban eddig összesen 350 NBA-képviselő (játékos, edző és hivatalos személy) vett részt 30 NBA-csapatból, ahol több, mint 1500 fiatal kosaras mutathatta meg a tudását.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.08.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close