kerékpár, Sport PR — 2014/07/29 at 11:50

Tour de France Grand Départ Kazahsztánból?

by

Vincenzo Nibali Tour de France győzelme a kazah kormány által támogatott Astana csapat számára beindította az egykori szovjet tagállam vezetőinek fantáziáját, így a Tour de France vendégül látását sem tartják elképzelhetetlennek.

Vonzó üzlet a Tour De France rajtját jelentő Grand Départ megrendezése. Idén Yorkshire kapta meg a lehetőséget és ötmillió lelkes néző állt sorfalat a mezőnynek az angol utak mentén a verseny első három napja során. Nem meglepő, hogy a sportban a szponzoráción keresztül az országot népszerűsítő kazah állam szívesen vendégül látná a leghíresebb kerékpáros körversenyt. Egyelőre nehéz elképzelni, hogyan hidalnák át a főváros Asztana és Párizs közötti 4.800 kilométeres távolságot, de kérdésnek aktualitást ad, hogy Vincenzo Nibali a hétvégén nyerte meg az Astana csapat számára a Tour de France-t.

Vincenzo Nibali sárga trikóban

Noha egyelőre az ötletgazda Kairat Kelimbetov, aki nem mellesleg a Kazah Kerékpáros Szövetség és a Kazah Nemzeti Bank elnöke, is inkább vicces felvetésnek tartja az elképzelést, érdemes megjegyezni, hogy Kazahsztán 2015-ben a junior világbajnokságnak ad otthont a kerékpársportban. Sikeres rendezés után nem titkolt tervük célba venni a 2018-as a felnőtt világbajnokságot, onnan pedig már nem is olyan lehetetlen vállalkozás egy esetleges Grand Départ megszervezése.

Astana

Nibali sikerét mindenesetre szeretnék minél jobban kihasználni Kazahsztán országimázsának növelésére. Az Astana Pro Team mögött álló Astana Presidential Professional Sports Club további hét profi sportklubot szponzorál, egyet-egyet a labdarúgásban, a kosárlabdában, a jégkorongban, a vízilabdában, a motorsportban, a birkózásban és a boxban, valamint Iliya Ilin kétszeres olimpiai bajnok súlyemelő és Denis Ten olimpiai bronzérmes műkorcsolyázó személyében két egyéni sportolót is.

Forrás: bicycling.com

One Comment

  1. Pingback: Miért fantasztikus a Tour de France szurkolói élmény? | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close