labdarúgás, Sportgazdaság — 2014/07/24 at 11:50

A szurkolók bánatára véget ért az Arsenal Fanshare programja

by

A szurkolók részvényvásárlását lehetővé tevő úttörő rendszer 2010-ben indult, de a klub leállította a népszerű kezdeményezést.

A 2010-ben útjára indított Fanshare élvezte az Arsenal vezetőinek, köztük a CEO Ivan Gazidis támogatását. A szurkolók szerették, közel kétezer klubtag invesztált 2 millió fontot részvényekbe a programon keresztül. A Fanshare nyújtotta lehetőségeket kihasználva, sok fanatikus közösen birtokolt egyetlen részvényt.

A labdarúgás szurkolók nálkül semmit sem ér

Az Arsenal vezetői mégis a leállítás mellett döntöttek, a „részvénypiacon tapasztalható likviditás hiány és finanszírozási problémák” miatt. Az eredetileg önműködőre tervezett rendszerben ugyanis komoly nehézséget okozott, hogy Stan Kroenke 2011-es felvásárlása után az új tulajdonos [67 százalék] és Alisher Usmanov [30 százalék] kezében koncentrálódott az Arsenal részvények 97 százaléka, így gyakorlatilag nem maradt szabadon forgó papír a piacon.

Szomorú Arsenal szurkolók

A szurkolók csalódottsága érthető, hiszen nemcsak a támogatásukat fejezhették ki a részvények vásárlásával, de részt vehettek az Arsenal éves rendezvényein, kérdéseket tehettek fel klub pénzügyeivel kapcsolatban, valamint szavazhattak is bizonyos ügyekben. A legfőbb szurkolói alap, az Arsenal Supporters Trust a történtek ellenére továbbra is szeretné képviselni a tagjait a vezetésben, ezért megoldási javaslatot vár az igazgatótanácstól.

Forrás: mirror.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close