Sportszemle — 2014/07/21 at 06:30

Sportszemle 2014.07.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Sokkal gyorsabb ez az elektromos Forma-1, mint elsőre gondolnánk – videó

Idén szeptemberben indul a Formula E bajnokság, ami teljességgel nélkülözi majd a klasszikus motorhangokat, de cserébe a nagyvárosok utcáin lehet majd károsanyag-kibocsátás mentes autóversenyeket közelről nézni. Az F1 mintájára, minden istálló két pilótát alkalmaz, ám a versenyek során olyan érdekességek lesznek, mint az áramfogyasztás miatt, a boxkiállások során a versenyzők nemcsak kereket, hanem autót is váltanak, a cserekocsi eléréséhez pedig 100 méteres sprintet kell kivágniuk.

Kajak-kenu: 4 a ráadás, 15 éremnél állt meg a magyar mutató

A Szegeden zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot lezáró vasárnap kora délutáni döntők során a magyar egységek két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, így végül tizenöt érmet gyűjtve (tíz, három, kettő bontásban) zárták a viadalt.

Olimpiára is alkalmas lesz az új budapesti uszoda

Budapesten olyan uszodaegyüttes épül a 2021-es vizes világbajnokságra, amely tökéletesen ki tudja elégíteni egy leendő nyári olimpia igényeit is – jelentette ki Kósa Lajos. A hét év múlva esedékes vb szervezőbizottságának elnöke a vasárnapi budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy folyik az előkészítő munka, az anyagi források biztosítottak az úszópalota létrehozására a Dagály fürdő mellett.

Magyar vitorlázók, akik tizedszer is végigverték a világot

A Majthényi Szabolcs, Domokos András páros nyerte a skóciai Largsban rendezett vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságot. Majthényiék tizedszer nyerték meg a hajóosztály vb-jét. A szombati zárónapon egy futamot rendeztek, és ezt is az élen álló magyar páros nyerte meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Porto harcossága az új grafikai arculatban is tükröződik

Teljesen új vizuális dizájnnal kezd neki a következő bajnokságnak az FC Porto. A katonai ruházatok mintázatán alapuló koncepciót az új...

Close