labdarúgás, Sportmarketing — 2014/07/10 at 11:50

A Twitteren is rekordot döntött a futball-vb!

by

A Brazília – Németország mérkőzésen nem csak a gólok számát tekintve született csúcs, hanem a Twitteren is. A mikroblog oldalon soha ennyi üzenetet nem váltott még ki sportesemény!

Szám szerint 35,6 millió született az brazilok és a németek váratlan végeredményt hozó összecsapásának alkalmával. Összehasonlításképp az idei Superbowl alatt 24,9 millió csiripet számláltak. Ez azt is sugallja, hogy a TV nézők egyre nagyobb hányada osztja meg élményeit, véleményét a közösségi médiában az ismerőseivel, követőivel a sporteseményekkel egy időben.

35,6 millió tweet a brazil-német elődöntőn

A német középpályás Sami Khedira gólja után ráadásul egy másik rekord is megdőlt, mégpedig a percenkénti tweetek száma [TPM]. Az új csúcs 580 166, ami szintén jóval magasabb a Superbowl 381 605-ös értékéhez viszonyítva.

TPM rekord a brazil-német elődöntőn

A játékosokat tekintve brazil oldalon a legtöbbet Júlio Césart említették Oscar és Fred előtt, míg a németeknél Klose, Kroos, valamint Müller végzett az élen. Még egy érdekesség a végére: a tizenegyesek előtt közvetlenül viszont a Twitter is elnémul, rögtön utána pedig ismét látványosan megugrik a csiripelések száma.

A tweetek alakulása tizenegyesrúgás esetén

Szerintetek a döntő tartogat még meglepetéseket? Újabb rekordoknak leszünk szemtanúi, vagy a brazil – német elődöntőt már nem lehet felülmúlni?

Forrás: Index, Bloomberg, SocialDaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close