labdarúgás, Sportmarketing — 2014/07/02 at 11:50

Rekordot döntött a futball-vb a Facebookon

by

A Brazíliában zajló labdarúgó világbajnokság lett a közösségi oldal történelmében a felhasználók által legtöbbet említett esemény.

A június 12-i nyitómérkőzéstől kezdve június 29-ig a világbajnoksággal kapcsolatos interakciók száma átlépte az 1 milliárdos határt a 220 millió felhasználó között. Ez olyan eredmény, ami soha semmilyen eseménnyel kapcsolatosan nem született még.

1 milliárd Facebook interakció a vb-vel kapcsolatban

A vb első hetében 459 millió interakció történt a Facebookon, ami több, mint a 2014-es Super Bowl, a szocsi téli olimpia és az Oscar-gála által generált említések összesen. A legmagasabb aktivitást kiváltó mérkőzés nem meglepő módon a házigazda brazil csapathoz kötődik. A horvátok elleni összecsapás alkalmával 58 millió felhasználó több mint 140 millió interakciót generált.

Neymar Facebook vb poszt

A csoportmérkőzésekig bezárólag rengeteg érdekes statisztika került nyilvánosságra. A világbajnokságról a Facebookon legtöbbet beszélő országok sorrendben Brazília, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Indonézia, India, Mexikó, Franciaország, Venezuela, Argentína, valamint Németország. A legnagyobb aktivitást generáló játékosok listáját pedig Neymar vezeti, a további sorrend C. Ronaldo, Messi, Suárez, Oscar, Balotelli, Müller, Ochoa, Rooney és Özil.

Facebook interakciók az Uruguay Olaszország meccsen

Közösségi szempontból a legnagyobb érdeklődést kiváltó mérkőzés a fent említett brazil-horvát összecsapás lett, őket követte a német-portugál, a kameruni-brazil, az amerikai-portugál, valamint a brazil-mexikói párharc. Érdekesség még, hogy az Uruguay – Olaszország meccsen nem Luis Suárez harapása szolgáltatta a legnagyobb beszédtémát, hanem Diego Godin találata, valamint a lefújás pillanata.

A Facebookon történő „becsekkolások” számát az Egyesület Államok szurkolói vezetik, a lista összeállításakor a házigazda brazilokat viszont nem vették figyelembe. A további sorrend: Mexikó, Kolumbia, Chile, Argentína, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, Franciaország, majd Ausztrália.

FIFA World Cup Facebook

Népszerű ezek mellett a csapatok és a játékosok saját oldala is. A világbajnokságok hivatalos Facebook lapját 35 millióan, a brazil csapatét pedig közel 5 és fél millióan követik. A játékosok közül Neymart érdemes kiemelni: legnépszerűbb bejegyzését már több mint 2 és fél millióan kedvelték, 72 ezren osztották meg, valamint 40 ezren kommentelték.

A Facebook egyébként egy külön oldalt is létrehozott a most zajló torna számára, ahol további érdekességeket találni. Kíváncsian várjuk a folytatást, nem lennénk meglepődve, ha a július 13-i döntőig hátralévő másfél hétben újabb rekordok dőlnének meg, főleg ha a házigazdák tovább menetelnek.

Forrás: facebook, SociaDaily

One Comment

  1. Pingback: A futball-vb döntő újabb rekordot hozott a közösségi médiában | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.02.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close