atlétika, Sportmarketing — 2014/06/11 at 08:50

Atlétika: először viseltek Google Glass-t versenyen Magyarországon

by

Június 8-án az 56. alkalommal megrendezett atlétikai Nemzetközi Balaton Bajnokságon először próbálták ki sporteseményen hazánkban a Google Glass okosszemüveget. Az eszközt Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is tesztelte, majd világranglista vezető eredményt elérve győzött versenyszámában.

A szemüveget 1 hónapja lehet megvásárolni, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így még külföldön is csak most kezdik el felfedezni a benne rejlő lehetőségeket a sport terén. Az EU Edge által felajánlott eszközzel egyedülálló módon lehetőség nyílik a sportoló bőrébe bújva, belülről látni mit élnek át versenyzés közben. Emellett számos más funkcióra is alkalmas lehet a jövőben, erről korábbi cikkünkben írtunk.

Pars-Krisztián-Google-Glass

A bajnokságon bemutatott szemüveget az Olimpiai Bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián kezdte el tesztelni, majd világranglista vezető eredménnyel nyerte is a számot. Mellette Orbán Éva VB 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid EB 6. helyezett középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta vette fel és tesztelte a szemüveget.

Az egyedi felvételekből összeállított alábbi videó mellett további videók a Balaton Bajnokság YouTube csatornáján láthatóak.

A Balaton Bajnokság rendezői a fentieken kívül is komoly előrelépést tettek a szervezést illetően. A versenyt az esemény honlapján élőben is közvetítették, amit összesen több mint 500 egyedi látogató tekintett meg rövidebb-hosszabb időre. A viadal hetében az említett honlapra több mint 1100 egyedi látogató klikkelt, akik 6000 feletti oldalletöltést generáltak. A Facebook oldalon pedig a „beszélnek róla” mutató az oldal összrajongóinak számánál is magasabb értéket ért el.

A korosztályokkal és amatőr futamokkal együtt 36 versenyszám került lebonyolításra, melyben 60-nál is több versenybíró segített. A teljes program így 7 óránál is hosszabbra nyúlt, a Szuper Liga számokban pedig 1 760 000 Ft pénzdíj került kiosztásra.

A bajnokságon a nézőkre is kiemelt figyelem irányult. Bárki kipróbálhatta mennyit tud a klasszikus 100 méteres távon, részt vehetett egészségügyi felmérésen, valamint egy szerencsés nyertes a veszprémi kézilabdázó Nagy László dedikált mezével térhetett haza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.06.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close