labdarúgás, Sportszponzoráció — 2014/05/29 at 12:30

Megvan az angol labdarúgó válogatott győzelmének titka!

by

A labdarúgás őshazájának, Angliának a válogatottja az 1966-os elsőség óta nem képes sikert felmutatni a labdarúgó világbajnokságok történetében. Ez a tény még az egyszerű angol állampolgárt is pukkasztja, nemhogy a fanatikusokat!

De, most meglehet a siker receptje! A világ leghíresebb, élő fizikusa, Stephen Hawking most tudományos alapokon kiszámolta, hogyan van a legnagyobb esélye az oroszlánosoknak vb címet nyerni.

A professzor tanulmányozta az összes világbajnokság meccseinek statisztikai adatait 1966 óta, és a végén előállította a Nyerő Formulát, amely segíthet a csapatnak.

Az eredmény megdöbbentő [?], mivel szigorúan matematikai levezetésből, Hawking azon következtetésekre jutott, hogy az angoloknak nagyobb esélyük van győzni, ha piros mezt viselnek, 4-3-3-as felállásban játszanak és szőkékkel rúgatják a tizenegyest.

A fentieken kívül, az időjárási körülmények is közrejátszanak, mivel az adatok szerint az átlagnál 5 fokkal melegebb időben a válogatott győzelmi esélyei 59 százalékkal csökkennek, ráadásul a közelebbi meccseken jobban teljesítenek, mint a távolabbikon. Nem szabad elfeledkezni a kulturális különbségekről és bírók nemzetiségéről sem [európai sporttársakkal a meccsek 63 %-t nyerik].

Az angol válogatott délután 3 órakor van a legjobb formában és mindezt a tengerszinthez minél közelebbi magasságon képes produkálni. Ami nagyon jó hír Rooney-éknak, hogy a híres focistafeleségek [WAG-ok] semmilyen kimutatható hatással nincsenek a válogatott eredményeire.

Hawking nem csak unalmában számolta ki a „segítő” egyenletet, mindezt a Paddy Power, gerillaakcióiról is híres, sportfogadási cég felkérésére teljesítette. Arra, hogy minden faktor egy időben teljesüljön, elég kicsi esély mutatkozik, így az angol válogatottnak fel kell kötni az alsóneműt, ha fel akarnak mutatni végre valamit.

 Forrás: dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.05.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close