Sportmarketing, tenisz — 2014/05/05 at 12:00

Jótékonyság a salakon

by

Ma veszi kezdetét a Mutua Madrid Open, ATP World Tour 1000 salakpályás verseny. A tenisz világ legjobb játékosai vesznek részt a tornán, amit 2012-ben először és utoljára kék salakon rendeztek meg, akkor Roger Federer tudott diadalmaskodni a formabontó borításon. A kék salak visszaváltott vörös salakra, de a torna színvonala mit sem esett.

A bajnokság kezdetét megelőző pénteken Rafael Nadal, a világelső spanyol teniszező és Iker Casillas, a Real Madrid világ- és Európa-bajnok hálóőre az alapítványaik keretében jótékonysági rendezvényt szerveztek a Mutua Madrid Open center pályáján, a Manolo Santana stadionban. A teniszvilágban nem szokatlan, hogy a sportolók jótékony célokra fordítják népszerűségüket. Az eseményen olyan sztárok vettek részt, mint Andy Murray, Feliciano Lopez, Carlos Moya, Serena Williams, Agnieszka Radwanska teniszezők, Thibaut Courtois, az Atletico Madrid kapusa, Sergio Llull és Rudy Fernandez, a Real Madrid kosárlabda csapatának két játékosa, Cristina Pedroche és Nieves Alvarez modellek, valamint Dani Rovira színész.

Jótékonykodnak a spanyol sztárok

A résztvevőket két csoportba osztották, akik tenisszel, lábtenisszel, röplabda tenisszel és egy kis tánccal szórakoztatták a közönséget a délután első felében.  Később a publikum még jó néhány páros meccsen szurkolhatott, többek között Nadal/Murray és Lopez/Moya összecsapásának, de annak is szemtanúi lehetettek, ahogy Iker Casillas ütőt ragadott és Radwanska oldalán felvette a küzdelmet a Nadal/Williams duóval. A program végén Nadal és Casillas egy az egyben is egymásnak feszültek. Az esemény elsöprő sikert aratott, összesen 47.000 € jött össze a sztárok közreműködésével.

Iker Casillas és Rafael Nadal

A jegyeladásokból született bevétel a két fenomén alapítványainak ajánlják fel: a Rafael Nadal alapítványának, ami egy integráció és sport projekten dolgozik, valamint az Iker Casillas alapítványnak, ami fogyatékos gyerekek sportolási lehetőségeiért küzd.

David Villa

Nemcsak a pályán sorakoztak fel ismert arcok, hanem a közönség soraiban is. Többek között David Villa, az Atletico Madrid csatára is a helyszínen tekintett meg az eseményt. A résztvevők a Twitteren az #aquihaymagia hastaggel csekkolhattak be az eseményre.

Rafael Nadal lábteniszezik

Tiszteletre méltó, és remek kezdeményezés ez a két spanyol sportoló részéről, reméljük hagyományteremtő rendezvénynek lehettünk tanúi. Rafael Nadal és Iker Casillas és megköszönte a nézőknek a részvételt, valamint az ATP-nek, hogy lehetővé tették az esemény létrejöttét, de Andy Murray is elismerően nyilatkozott a rendezvényről. Reméljük, hogy a torna is ugyanilyen jó hangulatban zajlik majd, és hasonló színvonalas megmozdulásokat láthatunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.05.05.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close