autósport, Sport PR — 2014/04/28 at 11:50

Tovább zöldül a Nascar

by

Az észak-amerikai széria autó versenysorozat meghosszabbította a szerződését a használt olajak újrafeldolgozásával és újrafinomításával foglalkozó Safety-Kleen vállalattal.

A megállapodás szerint a Safety-Kleen marad a Nascar hivatalos környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtó partnere. A 2004 óta tartó kapcsolat keretében a vállalat a versenypályák mellet nyújt használt olaj újrafeldolgozási és újrafinomítási szolgáltatásokat, évente több, mint 200 futam során. Így biztosítják, hogy a versenyek alatt használt olajat, oldószereket és kenőanyagokat összegyűjtik és ismét használható termékekké alakítják.

Nascar Green program

A Nascarhoz való csatlakozása óta a Safety-Kleen már annyi használt olajat gyűjtött össze a futamok során, amennyivel ellátható lenne az Empire State Building egy éves energiaszükséglete. 2013-ban például több, mint 200 ezer gallon [757 ezer liter] versenyolajat finomítottak újra a vállalat szakemberei.

Safety Kleen állomás

Az amerikai sportok közül a Nascar büszkélkedhet a legnagyobb újrahasznosítási és környezeti fenntarthatósági programmal. A Nascar Green 2008-ban indult és többek között olyan kezdeményezések valósultak meg a keretében, mint a világ legnagyobb napenergia által üzemeltetett sportlétesítménye, vagy az a faültetési akció, amely felfogja a futamok során keletkező káros anyag kibocsátásokat. A Nascar Green a környezettudatos gondolkodásban összefogja a csapatokat, pilótákat, pályákat, szurkolókat és a sorozat partnereit egyaránt.

Forrás: green.nascar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.04.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close