autósport, Sportmarketing — 2014/04/23 at 11:50

Ferrari szórakoztató központ épül Barcelonában

by

Abu Dhabi után a katalán városba tervezik a következő Ferrari témájú vidámparkot.

Az olasz autómárka vezetői már alá is írták a szerződést a PortAventura Entertainmenttel, amely az Investindustrial befektetési csoport európai leányvállalata. Az egyelőre Ferrari Land munkacímet viselő szórakoztató központot Barcelona külvárosában készülnek felhúzni.

Ferrari World Theme Park Dubai

A projekt összességében 100 millió eurós befektetés és a tervek szerint 2016-ban nyithatja meg a kapuit a nagyközönség előtt. A Ferrari park a PortAventura területén épül, amely önmagában is egy igazi turistaközpont: évente négymillió vendéget fogad, akiknek a fele Spanyolországon kívülről érkezik.

Ferrari hullámvasút

A Ferrari közleménye szerint a 75 ezer négyzetméteres területű vidámpark minden korosztály igényeit maximálisan kiszolgálja majd a különböző látványosságoknak köszönhetően. Itt kap helyet például Európa legmagasabb és legnagyobb sebességre képes függőleges gyorsítója, és a világ első Ferrari témájú luxushotelje.

A Ferrari World Theme Park bejárata

Az olasz autómárka négy éve nyitott hasonló élményparkot Ferrari World néven az az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. A spanyol Fernando Alonso szintén 2010 óta a Ferrari Forma 1-es pilótája.

Forrás: ferrari.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.04.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close