Sportszemle — 2014/04/11 at 06:30

Sportszemle 2014.04.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Egész Anglia a Hillsborough-tragédiára emlékezikHuszonöt évvel a 96 áldozatot követelő Hillsborough-katasztrófa után az Angol Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy április 11-14-e között minden hazai tétmérkőzés hét perccel később kezdődik, így emlékeznek a tragédiára. 1989. április 15-én a sheffieldi Hillsborough-stadionban rendezték volna a Liverpool-Nottingham FA-kupa-elődöntőt, ám az egyik túlzsúfolt szektorba benyomuló emberek 96 Liverpool-szurkolót halálra tapostak.

Embedly Powered

via Origo
Női kézi BL: a győri balszélső is lehet a legjobb fiatal játékosNyilvánosságra hozták a női kézilabda Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosa címre pályázók tízes listáját, amelyben ott találjuk a Győri Audi ETO balszélsőjét, Korsós Dorinát is. A jelöltek mind 23 év alattiak, csapatuk bejutott a legjobb nyolcba, az adott játékos pedig meghatározó szerepet játszott az együttesében.

Embedly Powered

Szombaton újra MERI sportnapA Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) e héten szombaton immár hatodszor rendezi meg a MERI sportnapot azzal a céllal, hogy a mozgáskorlátozott, fogyatékos emberek megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek.

Embedly Powered

Tíznapos fesztivált csinálnak idén a KékszalagbólA 46. Kékszalag-fesztivál keretében rendezik meg a Fehérszalagot, valamint az utánpótlás részére a Kékpántlikát. A Kékszalag idén már teljesen nyílt verseny lesz, azaz semmilyen korlátozás nincs a hajókra vonatkozóan, így várhatóan majd a többtestű vitorlások játsszák a főszerepet.

Embedly Powered

via Hvg
Megcélozza a világszövetség élét a magyar elnökHegedüs Csaba az MBSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján a közelgő, szeptemberi FILA-tisztújításról elmondta, hogy elnököt választ a szövetség, s június 6-áig lehet beadni a jelöléseket. Jelezte, komolyan gondolkodik azon, hogy pályázzon a tisztségre, ám addig még két hónap van, így alaposan át tudja gondolni mindezt.

Embedly Powered

via Mno
Knézy-ügy: megdöbbentő részletek a bántalmazásrólAhogy arról a Hír24 is beszámolt, Knézy Jenő hat hónap börtönbüntetést kapott – két évre felfüggesztve -, amiért bántalmazta volt nejét és annak édesapját. Az ítélet nem jogerős. Dr. Zamecsnik Péter, a sportriporter volt feleségének az ügyvédje a Tv2 Mokka című műsorában azt mondta: a sportriporter a földön fekvő feleségét mezítláb közepeset el nem érő erővel megrúgta.

Embedly Powered

via Hir24
Egyetemi kar marad vagy önálló lesz a TF?Elképesztő lehetőséget ad a magyar sportnak, hogy a választások nyomán marad az eddigi kormány, s valószínűleg a sportpolitika sem fog változni – jelentette ki Radák Zsolt, a Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dékánja. Elképesztő lehetőséget ad a magyar sportnak, hogy a választások nyomán marad az eddigi kormány, s valószínűleg a sportpolitika sem fog változni – jelentette ki Radák Zsolt, a Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dékánja.

Embedly Powered

A Nike nagyot akar szakítaniAz NFL mezeknek igen nagy piacuk van szerte a világon, és biztosan van olyan kedves olvasónk, aki szintén rendelt már magának a kedvenc csapata szereléséből. A Nike azonban úgy döntött, hogy ez a bevétel nem elég, és megemeli a mezek árát.

Embedly Powered

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Indul a kólaháború!

Kétség kívül az év legnagyobb sporteseménye a brazíliai labdarúgó világbajnokság, amire szinte mindenki kiemelt figyelmet fordít, így a különböző szférák...

Close