labdarúgás, Sportmarketing — 2014/04/02 at 11:50

Végre egy hasznos vuvuzela!

by

Emlékszel még a vuvuzelára a 2010-es labdarúgó világbajnokságról? Igen, az idegesítő hangú műanyag kürtre, amitől a stadionok úgy zsongtak, mint egy méhkas! Most itt a beIN Sports speciális vuvuzelája, amely megváltoztatja a játékot. Szó szerint!

A sportközvetítési piac elég telített. Az Egyesült Államokban például több mint 20 sportcsatorna vetekszik a szurkolók kegyeiért. Ilyen helyzetben nem könnyű egy új szereplő dolga, hogy rávegye a nézőket, váltsanak át a csatornájára. A beIN Sports viszont nem riadt vissza a feladattól és bemutatta a mágikus vuvuzelát.

Game changer vuvuzela

Minden fociőrült emlékezetében élénken él még a 2010-es labdarúgó világbajnokság jellegzetes hangszere. A beIN Sports sportcsatorna kreatív ügynöksége ezért a vuvuzelát alakította át saját céljaira. A kürtbe egy mikrochipet építettek, amely felismeri az egyedi hanghullámokat, majd infravörös jeleket küld a hatótávolságán belül található valamennyi TV boxnak. Hogy egyszerre egy vagy több készülékről van-e szó, az teljesen mindegy, bármilyen adást átkapcsol a beIN Sports-ra. A mágikus vuvuzela tehát egy extrém távirányítóként működik a futball szurkolók kezében.

Bonyolultan hangzik? Pedig nem az! Nézd meg a bűvös vuvuzelát akció közben:

Forrás: mashable.com

One Comment

  1. Pingback: Ha már eleged van a vb-meccsekből a tévében, ilyen kütyü kell neked! | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.04.02.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close