Sportszemle — 2014/03/24 at 06:30

Sportszemle 2014.03.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„Antikám, jól elszúrták a doppingot”Immár harminc éve, hogy a magyar labdarúgás történetének mai napig utolsó eredményes válogatottja Mezey György irányításával elkezdte bontogatni a szárnyait. A csapat pályaíve jól ismert, kettős győzelem Ausztria ellen, idegenbeli siker Hollandia felett, brazil verés, majd Mexikó. Az 58 évesen is fiatalos Nagy Antallal, az együttes vezéregyéniségével a diadalmenet és a bukás hátteréről merengtünk.

Embedly Powered

via Mno
Magyar motoroslány nyert KatarbanKis Viktória bravúrt vitt végbe a Losail Ázsia Bajnokság 4. fordulójában, amit a MotoGP 2014-es szezonnyitó hétvégéjének betétfutamaként rendeztek, Katarban. A 22 éves versenyzőnő pénteken az első futamot megnyerte kategóriájában.

Embedly Powered

Nem fürödtek 105 napig. De teljesült életük álmaKét brit extrémsportoló sikerrel teljesítette Robert Scott balsikerű, 1912-es Terra Nova expedíciójának tervezett útvonalát. Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere mindenféle külső segítség nélkül, gyalogosan, szánokat vontatva eljutott a Déli-sarkig, és vissza is tért onnan. A 105 nap alatt 69 maratonit teljesítettek, kétszer akkora megterhelésnek voltak kitéve, mint egy Tour de France-versenyző, 20-25 kilót fogytak, és majdnem kihűltek.

Embedly Powered

via Origo
Fa Nándor ismét megkerüli a földetElkészült Fa Nándor új hajója, a Spirit of Hungary, amellyel visszatér az óceáni versenyvitorlázáshoz. A háromszoros földkerülő vitorlázó vasárnap, Székesfehérváron mutatta be a 60 lábas (18 méteres) karbon vitorlást, amellyel ennek a hajóosztálynak a világbajnoki sorozatában indul majd.

Embedly Powered

Saját csapatot indított Talmácsi Gábor

Saját csapatot indított Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának 2007-es győztese.

Embedly Powered

Új időszámítás kezdődött a zalaegerszegi focibanA Pharos 95 Kft. lett az új főszponzora az önkormányzat által nemrég visszavásárolt ZTE FC labdarúgóklubnak – jelentette be szombaton Zalaegerszegen a város polgármestere. Gyutai Csaba elmondta: nehéz éveken van túl a jelenleg az NB II-ben szereplő zalaegerszegi klub, amelynek életében mától „új időszámítás kezdődik”.

Embedly Powered

via Mno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.03.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdadág témájú cikkekből.

Close