Sportmarketing, többféle sportág — 2014/03/11 at 11:50

A sportrendezvények szervezéséről is tanítanak a BKF-en

by

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola és a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége közös, prémium rendezvényszervező képzést indít. Az event menedzsment képzésre jelentkezők neves szakemberektől tanulhatnak olyan műhelytitkokat, mint amilyenekre például Dobor Dezső, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség elnökségének tagja, a Magyar Sportújságíró Szövetség alelnöke tett szert pályafutása során. A képzés március 8-án csapatépítő tréninggel kezdődött, de a szakmai órák elindulásáig, március 22-ig lehet még csatlakozni.

Dobor Dezső negyven évvel ezelőtt kezdte az újságíró szakmát. Kilenc olimpiáról tudósított, számtalan nagy jelentőségű sportesemény sajtófőnöke volt, a Forma-1-től kezdve a műkorcsolya Eb-n át az atlétikai Európa-bajnokságig. Munkája során a színfalak mögül nézhetett végig olyan sporteseményeket, amelyeket a legtöbben csak a televízióban láthatnak, így tudja, hogyan kell sikeresen megvalósítani ezeket. „Fontos, hogy a szurkoló kiszolgálása ne csak abból álljon, hogy a jegyet ellenőrzik a bejáratnál, és amikor vége az eseménynek, akkor kinyitják a kaput, hanem menet közben folyamatosan szórakoztató elemekkel találkozzon. A sportszakmai tényezőkön kívül ez a sportrendezvények sikerének a kulcsa, tehát hogy a szurkolót szórakoztassuk a nézőtéren és a nézőtéren kívül is, ellássuk programokkal, érezze folyamatosan jól magát” – mondta a szakember.

Önkéntesek a londoni olimpián

Hazánk sportéletében ez jól működik, több sportág nem csupán a versenyzők és csapatok által elért eredmények miatt elismert, hanem a rendezvények lebonyolításának köszönhetően is, hiszen számtalan sikeres világeseménynek adtunk már otthont. „Magyarország hagyományosan külföldi elismeréseket begyűjtve szervezi a sporteseményeket. Ennek az alapja, hogy a sportban évtizedes, sőt évszázados tudás gyűlt össze, amely továbbadódik, így előfordul olyan, hogy magyarokat hívnak meg külföldi sportrendezvények szervezésére.” – mondta Dobor Dezső, majd hozzátette, hogy véleménye szerint általában olyan sportvezetőink vannak, akik jó szemmel ki tudják maguk köré választani azokat, akik a rendezvényszervezés területéről beszippanthatók.

Londoni olimpia

Szükség is van a jó szakemberekre, hiszen a közeljövőben is több kiemelt sporteseménynek leszünk házigazdái, például vízilabda és kézilabda Európa-bajnokságnak és vizes világbajnokságnak. „Ez olyan terület, ahol nem lehet ugyanazt a cipőt újra fölvenni, amelyet tíz vagy húsz évig tapostak, és újítási lehetőségek kellenek, több alkalom adódhat a profi rendezvényszervezők bevonására.” – tette hozzá a szakember.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.03.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close