Sportszemle — 2014/02/20 at 06:30

Sportszemle 2014.02.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Tényleg a sífutás legfárasztóbb?A sífutóversenyeken megszokott kép, hogy a célba szó szerint beesnek a teljesen kimerült versenyzők, aztán a havon zihálnak. Ez érthető is, óriási terhelést kapnak, a hajrában kétszáz felett is lehet a versenyzők pulzusa, és az előtte lévő kilométerek is rendesen fárasztják a szervezetet.

Embedly Powered

Kisebbfajta csodával állunk szembenRosszabbul ugrik, mint Szergej Bubka, nem jobb a rúdja sem, nem is rúdugróalkat, a francia Renaud Lavillenie mégis megdöntötte a sportág ukrán királyának 21 éves világcsúcsát. A korábbi legjobb magyar rúdugró, Bagyula István szerint teljes rejtély ez az eredmény. Úgy véli, Bubka a nagy ölelkezés után hazament, és seggbe rugdosta magát, amiért még aktív korában nem próbált még nagyobbat ugrani.

Embedly Powered

via Origo
Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrávalSzeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával: a tervek szerint idén ősszel az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában indulhat el a lovasoktatás központi költségvetési forrásból – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Embedly Powered

Kis kutya, nagy kutya: hetvenmillió a nem olimpiai sportágak utánpótlás-neveléséreNem csak az olimpikonoké a világ – ezt vallja a MOB vezetése, így a játékok műsorán nem szereplő sportágakat külön támogatásban részesíti: összesen hetvenmillió forint jut negyven szövetségnek. A lényeg: a szervezetek a pénzt kizárólag utánpótlás-nevelési célra fordíthatják. A karatésok például több mint négymilliót, a kutyasportot űzők bő egymilliót, a vízisízők félmilliót kapnak – írja az utanpotlassport.hu.

Embedly Powered

Debrecen világversenyt nyert SzocsibanDebrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot – tudatta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, a város polgármestere Facebook-oldalán. A sportvezető az elmúlt napokban Szocsiban tárgyalt a nemzetközi szövetség (ISU) illetékeseivel, a megbeszélések eredményre vezettek, és megszületett a megállapodás. A világversenyt a Főnix-csarnokban bonyolítják le, a tervezett időpontja 2016. március 14-20.

Embedly Powered

via Mno

napilapok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hivatalosan is megindult az EU vizsgálat a közvetítési jogok piacán

Az Európai Bizottság szerint a prémium sportközvetítési jogok tagállamonként történő kizárólagos értékesítése mesterségesen felosztja az egységes európai piacot. Joaquin Almunia,...

Close