kerékpár, Sportszponzoráció — 2014/02/20 at 11:50

Ilyen még nem volt: egyetemmel szerződött a Tour de France

by

Az angol Sheffield Hallam University az első egyetem, amelyik partnerségre lépett a Tour de France francia kerékpáros körversennyel.

2014-ben Angliából rajtol a Tour de France. A versenyzők két napot tekernek majd a Yorkshire régióban mielőtt a harmadik napon Londonba érkeznek. A Grand Départ néven is ismert, az első három szakaszt jelentő, idegenbeli start után elhagyják a szigetországot és Franciaországban folytatják a 3.656 kilométeres távot.

Grand-Depart-Tour-de-France-2014-Yorkshire

A versenyszervező Amaury Sports Organisation a Welcome to Yorkshire helyi turisztikai hivatalon keresztül egy úttörő szerződést kötött: a Sheffield Hallam University lett az első egyetem, amelyik partnerségre lépett a Tour de France körversennyel.

Az együttműködés keretében az egyetem 200 diáknak ad lehetőséget önkéntesként részt venni a brit szakaszok során, valamint kihasználva az intézmény akadémiai tapasztalatait a sport, a művészetek és a műszaki tudományok területén különböző rendezvényeken – például interaktív kerékpáros kiállításon – keresztül fogja aktiválni a Tour de France-szal való asszociációt. A Sheffield Hallam University önkéntes diákjai ott voltak a 2008-as pekingi olimpián, a 2010-es új delhi Nemzetközösségi Játékokon és a 2012-es londoni olimpián is.

Sheffield-Hallam-University-Tour-de-France

A Yorkshire-i önkormányzat hozzávetőlegesen 16.5 millió fontot – beleértve a 4 millió fontos díjat, amiért megkapta a rendezői jogot – költ a házigazda szerepre, de akár 100 millió font értékű gazdasági lökést is elkönyvelhet a háromnapos Grand Départ során.

Forrás: www.shu.ac.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.02.20.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close