labdarúgás, Sportmarketing — 2014/01/09 at 11:50

Kamerát fel és indulhat az edzés!

by

Az FC Porto idei első edzése 10 ezer néző előtt zajlott. A tréning különlegességét mégsem a fanatikusok irigylésre méltó száma szolgáltatta, hanem az, hogy 10 játékos bekamerázva végezte a feladatokat.

Az FC Porto évindító edzése tradicionális esemény a Sárkány Stadionban, amelyre mindig hatalmas tömeg kíváncsi. A szurkolók ezúttal azonban a modern technológiának köszönhetően nemcsak a lelátóról csodálhatták kedvenceiket, hanem közöttük érezhették magukat a pályán. Tíz játékos ugyanis speciális GoPro kamerákkal felvértezve tréningezett, így a rajongók is testközelből tapasztalhaták meg, mi történik az edzésen.

FC Porto GoPro kamerás edzés

A szurkolói élményt fokozó videó különleges szögekből tartalmaz felvételeket, amelyeken jól kivehető a játékosok arckifejezése, vagy az, hogy milyen kevés idejük van a döntéshozatalra egy-egy szituációban.

A technológiai újdonságoknak köszönhetően korábban nézhettünk már labdarúgó mérkőzést a játékvezető szemével és összegyűjtöttük azokat a jövőbe mutató lehetőségeket, amelyeket a mérkőzések, edzések belülről szemlélése tartogat a sportolók, edzők, szurkolók és a média számára.

Forrás: lpmcom.pt

One Comment

  1. Pingback: Ilyet is lehet: egy csapat, egy meccs, két mezszponzor | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.01.09.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close