Sportszemle — 2014/01/06 at 06:30

Sportszemle 2014.01.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Egyedülálló világrekordot állított fel Polgár JuditA magyar sakknagymester a mai napon pontosan 25 éve vezeti sportágában a női világranglistát. A Nemzetközi Sakkszövetség aktuális világranglistáján Polgár Judit 2693 Élő-ponttal áll az élen, míg a második helyen lévő kínai Hou Ji-Fan 2629 ponttal követi.

Embedly Powered

via Mno

50 év foci-vb-inek gólöröme 20 fotónMég majdnem fél év van hátra a brazíliai foci-VB-ig, de ez már a második poszt a Kockahas blogban, ami a jövő nyár első számú sporteseményéhez kapcsolódik. Az elsőben brazil strandmunkások futballoztak az óceánparton, ebben a másodikban azonban retrófotókat mutatunk az elmúlt fél évszázad valamennyi VB-jéről.

Embedly Powered

via Velvet
Magyar: Tízpontos gyakorlat nem létezikDecemberben volt hatvanéves a Magyar Torna Szövetség elnöke, Magyar Zoltán. Két olimpiai bajnoki címe mellett örökre megváltoztatta a sportágat, a mostani lólengés elképzelhetetlen lenne nélküle.

Embedly Powered

A szerb zászló sokat jelent, a magyar nemA tenisztörténelem legnagyobb alakjai kezdték annak a versenynek a megnyerésével a karrierjüket, amelyet most egy zentai fiatal is megnyert. Györe László be akar kerülni a szerb Davis-kupa-csapatba, és a világelső Djokoviccsal együtt megnyerni azt.

Embedly Powered

Óriási csapás érte a magyar kézilabda-válogatottatJanuár 1-jén MRI-vizsgálaton vett részt a lábsérüléssel bajlódó Nagy László. A válogatott klasszis jobbátlövője még novemberben, a Veszprém Celje elleni BL-mérkőzésén szenvedett sérülést, állapota javult, ám a bajnoki szünetben sem épült fel teljesen. Az MRI-vizsgálat eredményeként eldőlt, hogy a kézilabdázó nem vehet részt a január 12-én rajtoló dániai Európa-bajnokságon.

Embedly Powered

via Mno

Háromnapos nemzeti gyász Eusébio halála miattHáromnapos nemzeti gyászt hirdetett a portugál kormány a hetvenegy éves korában, vasárnapra virradóra elhunyt legendás futballista, Eusébio tiszteletére. A portugál futball legendáját hétfőn, a Lisszabon északi részében található Lumiar temetőben helyezik örök nyugalomra.

Embedly Powered

Hazánk négy Európa-bajnokságot rendez 2014-benNégy Európa-bajnokságnak ad otthont jövőre Magyarország olimpiai sportágban. A sort januárban a műkorcsolya és jégtánc Eb nyitja, amelyre a Városligetben kerül sor. Júniusban Sarlóspusztán a koronglövő Európa-bajnokságot rendezik meg, majd júliusban következik a talán legnagyobb érdeklődéssel várt hazai nemzetközi torna, a férfi és női vízilabda Eb, amelyen mindkét magyar válogatott az éremszerzés esélyével szállhat vízbe. Decemberben pedig a női kézilabda Eb-re, melyet Magyarország Horvátországgal közösen rendez meg.

Embedly Powered

napilapok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.12.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close