Sportszemle — 2013/12/02 at 06:45

Sportszemle 2013.12.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hat napig kenik a vazelint, de óriási buli isA kerékpársport a nézőknek legkönnyebben követhető szakága a pályakerékpár, melynek létezik egy igen különleges, a téli időszakra kialakított eseménye, a hatnapos. Miközben az általában 166 és 250 méter hosszúságú, 35-45%-os kanyar dőlésszögű fapályákon a bringások 60 kilométer per óra fölötti tempóval köröznek, mint a felhúzott búgócsigák, a pálya közepén óriási társasági élet zajlik.

Embedly Powered

Berki Krisztiánnak is könnyebb lehet az új olimpiai kvalifikációvalKönnyebb helyzetbe kerülhetnek a magyar torna szerspecialistái, köztük Berki Krisztián is, ugyanis a Nemzetközi Tornaszövetség megfontolja az olimpiai kvalifikáció átalakítását. A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) szeretné megkönnyíteni a szerspecialisták olimpiai kvótaszerzését, így elképzelhető, hogy a londoni kvalifikációval ellentétben nem kell majd három szeren indulniuk a kvótaszerzésért – derült ki Steve Butcher, a szövetség Férfiak Technikai Bizottságának elnökének előadásából.

Embedly Powered

via Mno

Ha betartod a játékszabályokat, akkor nincs paraNégy stadion építése csúszik, a rohamtempó miatt hibát hibára halmoznak Brazíliában, ahol 2014 nyarán lesz focivébé. Szerdán egy Sao Pauló-i stadion építkezésén meghalt két munkás. Júniusban a Konföderációs Kupán több százezren tüntettek, és bár a nyomornegyedek és a droghálózatok felszámolása megkezdődött, de kétszer is meg kell gondolni, hogy sötétedés után kilép-e az ember a szobából.

Embedly Powered

via Origo

Végre: elhúz a német tulaj a Vasastól!A Vasas Futball Kft. jelenlegi többségi tulajdonosa, a német Michael Budzinski (aki áldatlan tevékenysége miatt nem érdemli meg, hogy becsületes nevén, Budzinski Mihálynak nevezzük) úgy döntött, hogy nem kívánja a továbbiakban működtetni a felnőtt futballcsapatot, ezzel párhuzamosan pedig kizárólagos vételi opciót biztosít a Vasas SC-nek. Ismét új – végre jobb?

Embedly Powered

Vébélabdát kap minden brazil újszülöttA 2014-es labdarúgó-világbajnokság labdájának gyártója, az Adidas bejelentette, hogy a hivatalos bemutató napján (kedden) született gyerekek mind kapnak egyet a labdából. A labdát kedden fogják bemutatni Brazíliában Az ötletet onnan vették, hogy egy közkeletű mondás szerint minden brazil gyerek labdával a lábán születik.

Embedly Powered

Tovább zuhan az NB I nézettségeAz elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége. Az NB I 16. fordulójában összesen 16803 fő váltott jegyet. Ez a negyedik legrosszabb adat a 2013/14-es bajnoki idényben. De mi lehet ennek az oka? A tél beköszönte egészen biztosan távol tartja a stadionoktól a nézők többségét.

Embedly Powered

via Web4

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rekord méretű szponzori aktivitás a téli paralimpián

Már csak kevesebb, mint 100 napot mutat a visszaszámláló, ami felélénkítette a szponzorokat: a McDonald’s és a Rostelecom is csatlakozott...

Close