autósport, rövidhír, Sportmarketing — 2013/11/21 at 11:00

Jó vírusvideó=siker!

by

Az internetnek és a közösségi média töretlen terjeszkedési hadjáratának köszönhetően a marketinges szakemberek újabb és egyre változatosabb eszközökkel próbálják meg elérni a fogyasztókat. Ezen eszközök tárháza roppant szerteágazó, azonban a gerillamarketing itt is kitűnik.

Miért is?

Mivel egy nem konvencionális technikáról beszélünk, aminek az eszközei az ötletesség, a humor (morbid, abszurd, naturális, stb.), illetve az esztétikum is lehetnek. S, ami a legfontosabb az ilyen stratégiák esetében, hogy kvázi olcsón meg lehet oldani.

A közösségi oldalak aktivitásának és felépítésnek hála a gerillamarketing típusok közül is a vírusvideók nagyon népszerűek. Ez olyan online kommunikációs forma, amely úgy terjed, mint a vírus, egyik ember a másiknak adja át [osztja meg] önként, amiért semmiféle ellenszolgáltatást nem kap, ennél fogva kontrollálhatatlan.

Olyan jellemzőkkel bír még, amik szimpatikussá teszik mind a készítők, mind a terjesztők számára:

  • egyedi, unikális,
  • márkatudatos, de nem feltétlenül a márka kapja a központi szerepet,
  • költséghatékony,
  • rugalmas,
  • változatos,
  • könnyen kezelhető és elérhető.

Az olyan extrém jelzővel illetett márkák, mint a Red Bull, a Monster rendszeres használói ennek a formának. Most azonban a Need For Speed: Gymkhana Six nevezetű játék népszerűsítése kapcsán kapta fel a fejét a virtuális világ.

A vírusvideók világának koronázatlan királya Ken Block, autóversenyző, aki extrém helyzetben tűnik fel a Ford Fiesta ST RX43 típusú autójával. Most egy las vegasi óriás játszótéren mutatja be vezetési tudását, népszerűsítve a NFS játékot.

A videó nagyon népszerű az internet világában, már 400 ezren osztották meg 3 nap alatt, több mint 12 millió megtekintést produkált a YouTube-on, s számos fórumbeszélgetésnek a témájául is szolgált, akárcsak az előző, ötös széria. De vajon, mi a siker titka?

Az elképesztően komponált manőverek, a profi kamerabeállás, a szép képek és a lélegzetelállító összhatás. Jelen esetben olcsóságról nem beszélhetünk, mivel a kampány igen borsos áron készült el [hivatalos összeget nem is hoztak nyilvánosságra].

Neked, hogy tetszik? Megosztanád?

Forrás: marketingmagazine.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.11.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close