labdarúgás, Sport PR — 2013/11/19 at 11:50

60 éves a hathárom

by

hathárom – Tények, titkok legendák címmel különleges összeállítást készített a Nemzeti Sport Magazin az esemény hatvanadik évfordulója alkalmából. A kiadvány mellé ajándék DVD-t kapnak a vásárlók.

Az 1953. november 25-i Anglia–Magyarország (3:6) mérkőzés hatvanadik évfordulója alkalmából hathárom címmel megjelentetett Nemzeti Sport Magazin egyszerre emlékezik a magyar futballtörténet leghíresebb győzelmére, és tényfeltáró megközelítéssel mutatja be az esemény részleteit, jelentőségét, hátterét.

hatharom

A száz oldalas kiadvány az Aranycsapat lenyűgöző történetén túl több mint kétszáz összegyűjtött fényképet, illusztrációt, valamint körülbelül harminc megszólaló sportoló és híresség visszaemlékezéseit tartalmazza.

A kiadvány az Anglia-Magyarország mérkőzés felvételét tartalmazó DVD melléklettel, 895 Ft-os áron kapható.

„A Nemzeti Sport Magazin kiadványai egy-egy tematikára épülően kínálnak sokoldalú és részletes, mind olvasóink mind hirdetőink igényeit széleskörűen kielégítő összeállításokat. Idén ilyen volt a Formula−1, a Labdarúgó NB1, a Bajnokok Ligája és az  Amerikai Sportok, amelyeket most a különleges, DVD melléklettel kiegészített, teljes tartalmában exkluzív hathárom követ a sorban. A Nemzeti Sport Magazin egyedülálló termék a sportlapok piacán, amelyet mind az olvasói visszajelzések és eladási adatok, mind a hirdetői érdeklődés alapján rendkívül sikeresnek mondhatunk.” – mondta Papp Gábor, a Ringier Szórakoztató és Sport üzletág igazgatója.

hatharom_cimlap640

A hathárom szerzője kutatómunkája során a magyarországi anyaggyűjtés mellett egy hétig Angliában járta végig a kulcshelyszíneket, és találkozott mások mellett az angol csapat egyetlen élő tagjával, Jackie Sewell-lel, valamint a legnevesebb angol szakírókkal. Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója, a hathárom kiadvány szerzője beköszöntőjében így fogalmazott: „a magyar labdarúgás leghíresebb győzelme és a huszadik századi magyar mindennapok fontos mozzanata kultúránk kitörölhetetlen darabja marad. A mérkőzés felvételét tartalmazó – és most a magazin mellé ajándékként csomagolt – DVD-ről első kiadása idején azt tartották, minden lakásban ott a helye a klasszikusok, a Petőfi- vagy Jókai-kötetek között.”

Ízelítő a tartalomból

A kiadvány erőssége az angliai kutatás meglepő titkokkal szolgáló felfedezésein túl, hogy körülbelül harminc megszólaló – a főszereplők Grosics Gyulától és Buzánszky Jenőtől kezdve Várhidi Pálon át Szepesi Györgyig, valamint az utótörténet fontos alakjai Eperjes Károly Kossuth-díjas színésztől kezdve Nyilasi Tibor ezüstcipős futballistán át Csák János londoni nagykövetig bezárólag – járul hozzá újabb és újabb adalékkal az ismert és kevésbé ismert emlékekhez. A világraszóló siker mellett az Aranycsapat koráról is képet nyer az olvasó, a legizgalmasabb és legfontosabb sztorikat megtalálja a magazinban. De szembesül azzal is, mit gondolnak a mai válogatott meghatározó emberei, így Dzsudzsák Balázs vagy Bogdán Ádám a nagy elődökről, és sok más mellett azt is megtudja, merre találja a 6:3 borozót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.11.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close