Sportszemle — 2013/11/14 at 07:00

Sportszemle 2013.11.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Milliárdokat fordítanak a lovas ágazat fejlesztéséreA lovas ágazatban az elmúlt két évtized legjelentősebb fejlesztésének nevezte Budai Gyula a mostani, összesen 3,6 milliárdos beruházást. A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a szerdán Szilvásváradon, a felújítás előtt álló lovas centrumban tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá: a szilvásváradi centrum fejlesztése kiemelt beruházás, amelyre közel 1,6 milliárd forintot fordít a kormány, a Nemzeti Lovarda fejlesztésére pedig további kétmilliárd forintot biztosítanak.

Embedly Powered

via Hir24
Saját nevelést a csapatokba, európai futballreformot!A brit Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA), a világ legrégibb profi sportszakszervezete egész Európára kiterjedő reformokat sürget az utánpótláskorú fiatalok játéklehetőséghez juttatása érdekében. A PFA kimutatása szerint az angol utánpótlás helyzete kritikus: hatból öt olyan játékos hagyja el a futballvilágot 21 éves koráig, aki 16 évesen profi szerződést kapott.

Embedly Powered

Háromszáz induló a budaörsi testépítő- és fitnesz-vb-nKözel 50 ország 300 versenyzője vesz részt a WBPF V. testépítő- és fitnesz-világbajnokságon, amelynek péntektől vasárnapig a budaörsi sportcsarnok ad otthont. Amint Paul Chua, a testépítést, fitneszt és erősportokat magába foglaló WBPF főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a magyarországi vb több szempontból is különleges, egyrészt, mert most indulnak először kínai versenyzők, másrészt még a kelet-ázsiai Bhután is képviselteti magát egy női sportolóval.

Embedly Powered

Jövőre foci-Eb-t rendez BalatonfüredMéghozzá a cukorbeteg-fociválogatottak kontinenstornáját. Hogy miért? Mert a magyar válogatott aranyérmet nyert az augusztusi horvátországi Európa-bajnokságon. Hevesi Tamás irányítja a futsal-válogatottat, amely nem sokkal az Eb előtt alakult. A Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Diabetes Társaság és az ügy mellett álló cégek egy nyilvános eseményen ünnepelték és köszöntötték az augusztusi zadari Eb-n aranyérmes magyar válogatott tagjait.

Embedly Powered

via Hir24
Európai elismerés Oroszi Zsuzsannának Ritka megtiszteltetés érte Oroszi Zsuzsanna személyén keresztül a magyar atléta társadalmat: a verőcei illetőségű szakember ugyanis megkapta az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) az „Év Női Vezetője” díját. A Pest Megyei Önkormányzat sportreferensével munkahelyén sikerült beszélgetni.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az online sportfogadási jogok engedélyezésére irányuló szerződésekről

A cikk az online sportfogadások engedélyezésének hazai jogi helyzetét mutatja be, kitérve (i) a jogszabályi hátterére; (ii) a kapcsolódó gyakorlatra;...

Close