labdarúgás, Sportmarketing — 2013/11/11 at 11:11

Egy csapatba áll össze a világ 11 legjobb focistája

by

A Samsung elindította Galaxy 11 névre keresztelt új globális marketingkampányát, melyben a világ legjobb futballistáit állítja egy csapatba a vállalat, hogy azok megmentsék bolygónkat az idegenek támadásától.

Galaxy 11 koncepció

A fantasy filmek által inspirált kezdeményezés a világ 11 legjobb focistáját állítja egy csapatba annak érdekében, hogy azok megvédjék a Földet a földönkívüliek uralmától. A Galaktikus csapat menedzsere a futball legenda, Franz Beckenbauer lesz. November 11-én a Samsung közösségi média csatornáin és a kampány honlapján ő fogja bejelenteni az első játékost, aki egyben a csapat kapitánya is lesz.

Csuklyások a lelátón

A Galaxy 11 történetét a rajongók is nyomon követhetik Samsung Galaxy okoskészülékeiken, az online platformokon és a közösségi média csatornákon. Betekintést nyerhetnek a felkészülésbe, edzésekbe, és a végső megmérettetésbe, melyet az űrlények ellen vívnak meg.  Ahogy a történet kibontakozik, a szurkolók világ minden részéről több és több lehetőséget kapnak arra, hogy nézhessék, követhessék és maguk is az események aktív részeseivé váljanak.

Rejtélyes labdák

„A futball az egyik legnépszerűbb sport a világon, a Samsung pedig csodálja azt az erőt, amivel ez a sportág képes összehozni, és globális rajongó közösséggé kovácsolni az embereket” – mondta Younhee Lee, a Samsung globális IT és Mobil divíziójának marketing vezetője.

A rejtélyes körök és a titokzatos csuklyák csak a kezdet

2013. október 21. óta a focidrukkerek érdekes képeket fedezhettek fel a közösségi médiában – ezek a világ ikonikus helyein felbukkanó misztikus köröket ábrázolták, így a Sugarloaf hegyen Rio de Janeiroban, a New York-i Times Square óriási billboardján, és Londonban, a Hackney Marshes gyepén is megjelentek. Az érdekességet az tetőzte, amikor a Chelsea, a Bayern és a Juventus legutóbbi hazai meccsein titokzatos csuklyás emberek tűntek fel.

Rejtélyes körök

Egy most közzétett videóban Franz Beckenbauer beszélt a misztikus körökről és csuklyás emberekről.  Elmondta, hogy szeretné összefogni, és egy csapatba állítani a világ legjobb focistáit.

Franz Beckenbauer egy csuklyás alakkal

„Izgatott vagyok, hogy ezen az egyedülálló kampányon dolgozhatok és a Galaxy 11 csapat menedzsere lehetek.  Ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy a világ foci rajongói összegyűljenek és egy közös célt támogassanak. A Samsung kampánya egyedi módon hozza össze az emberek és szenvedélyeiket.  Alig várom, hogy a szurkolók is csatlakozhassanak hozzánk, és ehhez a hihetetlen utazáshoz!” – mondta Franz Beckenbauer.

A Samsung a következő hetekben fogja bemutatni azt a 11 játékost, akik beállnak a Galaxy 11 csapatba. Decemberben már az egész világ nyomon követheti, ahogyan a galaktikus válogatott megkezdi felkészülését a végső összecsapásra.

Csuklyás emberek a stadionban

A nézők november 11-től az alábbi platformokon követhetik nyomon az eseményeket, illetve be is kapcsolódhatnak azokba:

Forrás: samsung.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.11.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close