Sportszemle — 2013/11/05 at 06:30

Sportszemle 2013.11.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Úszás: Kovács Ágnest beválasztották a Hírességek CsarnokábaA 2000-ben olimpiai bajnok mellúszó Kovács Ágnest beválasztották a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) tagjai közé. A szervezet közleménye szerint a 200 méter mellen a sydneyi játékokon arany-, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, s ugyanebben a számban kétszeres világbajnok (1998, 2001) Kovács mellett – többek között – a magyar származású úszóedző, Nagy József is bekerül a Hall of Fame-be.

Embedly Powered

Tsongának a Lánchíd a minimumRoger Federer Pestre érkezése csoda lenne, ezzel együtt a Tennis Classics idei névsorára még az ínyencek sem panaszkodhatnak. David Ferrer jelenleg harmadik a világranglistán, Wilandert még a fiatalabbak is ismereik, mint szakértőt, Tsonga és Bagdatisz pedig mindenhol közönségkedvencnek számít. Taróczy Balázs versenyigazgatót kérdeztük a gáláról.

Embedly Powered

via Origo
Gyurta Dániel felépült és indul a rövidpályás vk-nAz úszók rövidpályás világkupa-sorozatából még három verseny van hátra: a szingapúri, a tokiói és a pekingi. Az eddig valamennyi állomáson indult Hosszú Katinka mellett a betegségéből felépült Gyurta Dániel is részt vesz az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának hátralevő három versenyén.

Embedly Powered

Így ölték meg az amatőr focitNéhány hónap telt el az elmúlt 10-15 év legnagyobb átszervezése óta. NBII-es, NB III-as csoportok szűntek meg, ettől vártuk azt, hogy jobb lesz a futballunk. Közben ezzel a döntéssel szinte kivégezték az amatőr labdarúgást. A megyei futballban ugyanis hatalmas pénzek jelentek meg.

Embedly Powered

Sporttámogatás: stratégiai kérdésA sport gazdasági jelentőségét Európában már több évtizede számon tartják – véli Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője kifejtette: ez az ágazat rengeteg embernek adhat munkát – akár a létesítmények felújításáról, karbantartásáról, üzemeltetéséréről van szó. Ezért nagyon fontos a sport támogatása, ami a kormány egyik kiemelt feladata.

Embedly Powered

via Mno

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tudás szerzése külföldről

A sportgazdaság eléggé gyerekcipőben jár még Magyarországon, így ha olyan lehetőség adódik, amely segítségével kiterjeszthetjük az erre irányuló tudásunkat, akkor...

Close