labdarúgás, Sportmarketing — 2013/10/17 at 11:50

Utcát neveztek el Alex Fergusonról

by

Manchesterben utcát neveztek el Sir Alex Fergusonról, aki idén csaknem 27 év után távozott a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A vörös ördögök otthonául szolgáló Old Trafford stadion közelében lévő utcát hétfőn keresztelték át Water’s Reach-ről Sir Alex Ferguson Way-re. A 71 éves skót tréner, aki 38 trófeát nyert a csapattal, köztük 13 bajnoki címet és 2 Bajnokok Ligáját, az ünnepség keretében Trafford térség kitüntetését is átvehette.

Sir Alex Ferguson Way

Noha Fergusonnak már életében szobrot emeltek a klubnál, nem ő az első MU edzőlegenda, akit ilyen hatalmas megtiszteltetésben részesítenek, korábban ugyanis Sir Matt Busbyról szintén utcát kapott a stadion környékén.

Sir Alex Ferguson szobor

Szerte a világban egyébként számos utcát kereszteltek el híres labdarúgóról, vagy edzőről: Kubala László [Barcelona], Alessandro Del Piero [Jesolo], José Mourinho [Setubal], Park Ji-Sung [Suwon], vagy Marc Vivien Foé [Lyon] neve nemcsak a labdarúgással foglalkozó médiában található meg, hanem a térképeken is [zárójelben segítségül a város, hogy hol kell keresni].

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.10.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close