labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2013/09/30 at 12:00

A legendák körülöttünk élnek

by

1953. november 25., szerda. Az Aranycsapat 6:3-ra megveri a hazai pályán 90 éve veretlen angol válogatottat a londoni Wembley Stadionban. A legendás mérkőzés, amely a legtöbb magyar számára fogalommá vált.

Óriási sikernek minősült akkoriban ez az eredmény, talán csak 60 évvel később, most 2013-ban lenne még nagyobb szenzáció, ha ilyen arányban legyőznénk az angol válogatottat. A mesébe illő Aranycsapat, amely a magyar foci zászlóshajója volt és még mindig az. Egy olyan fix pont, amibe bele lehet kapaszkodni és hivatkozni rá, anekdotázni róla.

Ez a generáció megérdemli, hogy szuperlatívuszokban beszéljünk róla és az egyik legemlékezetesebb összecsapásról is, ahogyan Szepesi György kommentálta, „az évszázad mérkőzéséről”. Készült film is erről a csodáról, de most hat dekád elteltével újra tiszteletadás szemtanúi lehetünk.

A VII. kerületi önkormányzat egy rehabilitációs projektnek köszönhetően valószínűleg sok ember szívébe fogja belopni magát. A TűzfalRehab elnevezésű akciónak hála, Erzsébetvárosban több alkotás fog készülni, amivel feldobják majd a városrészt. Ezen projekt keretein belül, az egyik legnagyobb várakozás a Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalát övezi, ugyanis itt lesz egy gigantikus méretű festmény a 6:3-as mérkőzéssel és az Aranycsapattal kapcsolatosan.

A Neopaint művészcsoport által megálmodott rendhagyó mű, 1000 m²-en, három hét alatt, 400 liter festék felhasználásával készül majd el. A csoport tagjai közel két éve készülnek erre a jubileumi munkára, anyagot gyűjtöttek, helyszínt, illetve együttműködő partnereket kerestek. A készülő alkotás mind méreteiben, mind pedig tematikájában kimagaslik minden korábbi magyarországi tűzfalfestmény közül.

Nagy titkolózás folyik a projekttel kapcsolatosan, egyelőre nem lehet fényképeket látni, azonban már epekedve várjuk, hogy mi lesz a végeredmény. Még több ilyet!

Forrás: urbanista.blog.hu 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.30.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close