Sportmarketing, vízilabda — 2013/09/27 at 11:50

Buszokat neveztek el a világbajnok magyar vízilabdázókról

by

Autóbuszok névadóivá váltak a nyáron, Barcelonában világbajnoki címet szerzett magyar férfi vízilabda válogatott tagjai.

Amint az a budapesti brit nagykövetségen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: ezzel az egészen egyedi gesztussal is szerette volna a BIG BUS TOURS cég egyrészt kifejezni elkötelezettségét a Magyarországon nemzeti sportként tisztelt sportág iránt, másfelől népszerűsíteni a vízilabdát és a sportolókat itthon és külföldön egyaránt.

A magyar vízilabda válogatott tagja a Big Bus Tours busza előtt.

Fotó: Dobos Sándor

Bóna Ákos üzletfejlesztési igazgató jelentette be, hogy cége úgy határozott: jól ismert városnéző buszaik mindegyikét a vb-aranyérmes magyar csapat egy-egy tagjáról nevezi el, és a látogatók rövid ismertetőt is hallhatnak majd a buszon ülve az adott játékosról.

Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy személy szerint is büszkén támogatja a kezdeményezést, a magyar-brit együttműködést és a kiválóság, a kitűnő teljesítmény példáinak nevezte a világbajnok vízilabdázókat.

A nemzeti együttest szövetségi kapitányként ez év eleje óta irányító, és friss szakvezetőként a válogatottal máris világelsővé avanzsált háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor azt mondta, hogy egy vízilabdacsapatot mindig nehéz ismertté tenni, 13 játékost reklámozni. „Ezért is örülök ennek az új lehetőségnek, a játékosok által kicsit a magyar vízilabdát is jobban megismerhetik” – jelentette ki a kapitány.

A játékosok neve, pozíciója és sapkaszáma szerepel a buszokon. Az ötletgazdáknak szükségük volt a kreativitásra, mert 13 világbajnok nevének kellett 11 járműre felkerülnie. A válogatottban szereplő két testvérpár így egy-egy közös buszt kapott: Varga Dániel és Varga Dénes, valamint Decker Attila és Decker Ádám neve egy járaton szerepel majd. A nagykövetség előtt ünnepélyesen is felavatták az első „pólósbuszt”: a városnéző járművek közül az elsőre a barcelonai vb legjobb kapusának megválasztott Nagy Viktor neve került fel.

Big Bus Tours Budapest

A Big Bus Tours 23 éve működik a világ 16 országában, 400 buszos flottával. Budapesten két éve 11 busszal dolgoznak, de hamarosan 16-ra bővül ez a szám. A mostani megállapodás azért is példaértékű, mert a cég semmilyen kereskedelmi reklámot vagy hirdetést nem helyez el a buszokon.

Forrás: MTI

One Comment

  1. Remek kezdeményezés, legyünk büszkék a bajnokainkra, a vízilabdások megérdemlik! (azt viszont remélem néhány szót magáról a sportról is mondanak, mert bizony nem minden idelátogató turista ismeri ezt a sportágat 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close