labdarúgás, Sportmarketing — 2013/09/23 at 11:50

Fociaréna alkalmazás a magyar labdarúgás szerelmeseinek

by

Ingyenes mobil appot tett elérhetővé a Telekom. A Fociaréna használatával nyomon követhető az OTP Bank Liga alakulása és megtekinthetők a bajnokság, valamint a magyar válogatott mérkőzéseinek videóösszefoglalói.

A Fociaréna okostelefon alkalmazást a magyar labdarúgás szerelmeseinek készítette a Telekom. Az iOS és – legalább – Android 3.0 operációs rendszeren futó app díjmentes. Én is letöltöttem és végignyomkodtam, most pedig megosztom a tapasztalataimat.

Fociaréna Android alkalmazás

A Fociaréna elsősorban arra épül, hogy az OTP Bank Liga és a magyar válogatott mérkőzéseinek videóösszefoglalói röviddel a sportesemény után felkerülnek, és meg lehet nézni az alkalmazáson keresztül. A videótartalmak azonban csak a Telekom mobil ügyfelei részére elérhetők. A korlátozás célját nem teljesen értem, mert önmagáért az appért valószínűleg kevesen váltanak szolgáltatót [én sem teszem], a videók nélkül viszont egy sima, magyar foci eredményeket közlő alkalmazássá minősül vissza a Fociaréna. Véleményem szerint a nem Telekomos felhasználók tudatába is beégne, hogy melyik szolgáltató alkalmazásán keresztül nézegeti az összefoglalókat, hiszen a T brandingje uralkodik a dizájnban, a magenta mindent beborít.

A Fociarénában egyébként könnyen nyomon követhető az NB I menetrendje, tabellája, megnézhetők a legfrissebb MLSZ TV-s videók és visszakereshetők az előző fordulók történései. Lehetőség van kedvenc csapat kiválasztására, így a releváns információk előtérbe kerülnek, de a menüből bármelyik csapat mérkőzéseire rá lehet szűrni. Természetesen a közösségi elem sem hiányozhat: a videók megoszthatók Facebookon, vagy elküldhetők az ismerősöknek emailben.

Christopher Mattheisen és Csányi Sándor

Az app használatával a magyar válogatott szereplése szintén figyelemmel követhető. A meccsek összefoglalóin kívül ráadásul a játékosok MLSZ TV-s nyilatkozatait is meg lehet nézni.

Összességben jó kezdeményezésnek tartom a Fociarénát, mert az okostelefonok térnyerésével egyre több tartalmat fogyasztanak a felhasználók mobil eszközökről. A kezdeti apró hibák –pl. nem mindig egyértelmű a mérkőzések időrendje – kiküszöbölése mellett, annak érdekében, hogy ne csak heti rendszerességgel legyen értelme használni az appot,  az OTP Bank Ligával kapcsolatos hírekkel is bővíteném a kínálatot. A videókra vonatkozó korlátozások miatt Telekom mobil ügyfelek előnyben!

A Fociaréna letölthető iOs-re és Androidra.

Forrás: telekom.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close