ökölvívás, Sportmarketing — 2013/09/19 at 11:50

13. menet – a Ferobox Event Ökölvívó Gáláról

by

Szenzációs hangulat, tapintható feszültség, vér, izzadtság és box minden mennyiségben. Rácz Felix és csapata ismét bizonyította, hogy képes nemzetközi színvonalú eseményt szervezni. Mi pedig utána néztünk a promóter jövőbeni terveinek és a rendezvény hátterének.

Péntek 13. nem alakult balszerencsésen a Ferobox Event és a Felix Promotion szervezőcsapatának, hiszen nagyszerűre sikeredett az ökölvívó gálájuk a Barba Negrában. Nem véletlenül említem meg mindkét irodát, hiszen Rácz Felix tudatosan figyel arra, hogy a két brand egymást erősítve jelenjen meg a rendezvénysorozat kapcsán. A Felix Promotiont sikerült remekül felépíteni az utóbbi években és fontosnak tartja a csapat, hogy az emberek fejében olyan sportmenedzser és marketingirodaként maradjon meg, amelyiknek nem a profi box a fő profilja. Éppen ezért az ökölvívó rendezvényeket a Ferobox Event égisze alatt szervezik.

ferobox-event-barba-negra

A Ferobox Event egyelőre az építkezés fázisában tart, hiszen idén kezdték el országszerte szervezni gáláikat. Nagyszerű a jövőkép mind az eseményeket, mind pedig a saját ökölvívóikat illetően. Néhány éven belül várhatóan ismét nemzetközi címmérkőzéseket láthatunk Magyarországon. A szervezők ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a későbbiekben is országos rendezvénysorozat maradjon a kezdeményezésük. Rácz Felix szeretné mindenkihez eljutatni az ökölvívást hazánkban, küldetésének érzi, hogy kiszakítsa a sportot abból a szűk közegből, amiben az utóbbi időben mozgott.

nl_48319bfabf8f93987060286ecee63e7b

A múlt hét pénteki rendezvényen 700 néző, azaz teltház fogadta a Barba Negrába kilátogatókat. A boxolók néhány lépésre a nézőktől készültek fel az öklözésre, ez is különlegesen feszült hangulatot teremtett.

Egy tízmenetes mérkőzés mellett négy, illetve hat menetes meccseket láthattunk, így egyáltalán nem volt vontatott az esemény, pörgősen, élvezetesen teltek egymásután a menetek. A szervezők próbálták szurkolói játékkal minél interaktívabbá tenni a rendezvényt és minden részletre kínosan ügyeltek. A gála egyébként sportszakmailag is legalább annyira színvonalas volt, mint a szervezési szempontok alapján.

nl_37db8dbb4bd847ff8f6766e3da4d3a62

Ha gazdasági megközelítésből járjuk körbe a rendezvényt, a bevételi oldalon elsősorban a szponzori és a jegy eladásokból származó összegekkel számolhatnak az esemény szervezői. A gálasorozat médiapartnere a Sport Televízió, szerződésük a Ferobox Eventtel egy évre szól, de várhatóan lesz folyatatása az együttműködésnek. Ezzel szemben a kiadási oldalon a rendezvényszervezés költségein kívül a gálán szereplő boxolók fellépési díjával, valamint a címmeccsek kapcsán a honi szakszövetségnek járó juttatáokkal kalkulálhattak Felixék. Sajnos a pontos szervezési összegeket nem hozták nyilvánosságra a szervezők, de annyit megtudhattunk, hogy a hazai illetve nemzetközi címmeccsek kapcsán hatalmas a különbség a szervezeteknek történő meccspénzek kifizetése terén. Ennek ellenére idén már szerveztek itthon nemzetközi mérkőzéseket és címmeccset is [ahol Kelemen Balázs, WBO International bajnoki címet nyert el], de a következő évben még több hazai ökölvívóra vár komoly megmérettetés.

fotók: felixpromotion.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close