sakk, Sportmarketing — 2013/09/05 at 11:50

Egyedülálló számítógépes háttér segíti a magyar sakkozót

by

Rapport Richárd felkészülése új szintre léphet, ugyanis a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő válogatott sakkozó ezentúl a Docler Holding szervertermét használhatja.

Ahogy sporttársainál, a legfiatalabb magyar nagymesternél is rendkívül fontos részét képezi a felkészülésnek a sakkelemző program használata. Ez a program kiszámolja, hogy egy adott állásnál melyik a legjobb lépés, vagyis a felkészülésnél segít rengeteget. Azonban egy adott állásnál minden lehetséges lépés ellenőrzése sok ideig tart még egy számítógépnek is. Általában a sakkozók a saját, otthoni gépüket használják, amelynek a teljesítményétől függ, hogy mennyi időt vesz igénybe kiszámolni egy lépést. Az otthoni számítógépek paraméterei egyben korlátai a program gyorsaságának is.

Rapport Richárd

A Ricsit támogató Gattyán György tulajdonában lévő, webes szolgáltatásokkal foglalkozó Docler Holding a rendelkezésére bocsátott egy nagyteljesítményű szervergépet. Ennek köszönhetően a 17 éves sakkozó, gyakorlatilag egyedülálló módon, internetkapcsolaton keresztül bármikor, bárhonnan csatlakozni tud ehhez az óriási teljesítményű számítógéphez, ahol nem kevesebb, mint 24 processzormag fut. Így sokkal többet fog látni egy adott állásról, mint versenytársai, és, nincs helyhez kötve, mint általában a sakkozók.

Rapport Richárd_sakk

„Magyarországon elsőként valósult meg, hogy sakkozó szervertermet használ. Külön öröm számunkra, hogy a programok feltelepítésében és beállításában a Magyar Sakk Szövetség új főtitkára segített. Ezúttal is szeretnénk megköszönni Mészáros Attilának az önzetlen segítségét “- mondta Rapport Erzsébet, Ricsi édesanyja.

Forrás: felixpromotion.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.05.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close