labdarúgás, Sportmarketing — 2013/09/03 at 11:50

Tudományos együttműködést kötött a helyi egyetemmel a Southampton FC

by

A sporttudományokban kiemelkedő kutatóközpontnak számító Solent University-vel lépett partnerségre az angol Premier League-ben szereplő Southampton FC.

Az együttműködés keretében a Southampton Solent University [SSU] specialistái monitorozzák majd a csapat játékosainak erőnléti állapotát. A magas színvonalú fitness tesztekhez minden adott, az egyetem ugyanis nemzetközi szinten is kiemelkedőnek számító, futballra szakosodott kutatóközponttal és laboratóriumi felszerelésekkel rendelkezik.

Southampton FC logó

Az SSU laborjaiban a szakemberek mérni tudják, hogy a sportoló szervezete mennyi oxigént használ [VO2 max teszt]. Az eredményeket elküldik a klub sportorvosainak, akik a tudományos anyagokat felhasználva módosíthatják az edzések intenzitását.

Az egyetem tehetséges diákjait bevonják a közös munkába, a legjobb végzősök pedig a Southampton FC alkalmazásába kerülhetnek, a játékosok fizikai teljesítményének elemzésével foglalkozó sporttudományi csoport tagjaként.

Southampton University sporttudományi osztály

A két szervezet partnerségéből a helyiek is profitálnak: a Southampton FC jótékonysági alapítványa, a Saints Foundation az SSU-val közös egészségügyi programokat dolgoz ki a város javára.

Forrás: saintsfc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.03.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close