autósport, Sportmarketing — 2013/08/27 at 11:50

Jövőre is elmarad az F1 futam New Jersey-ben

by

Bernie Ecclestone kijelentette, hogy 2013 után 2014-ben is elmarad a New Jersey-be tervezett Forma–1-es Grand Prix, mert a szervezők nem rendelkeznek a megfelelő pénzügyi háttérrel.

Noha a Forma 1 mindenható ura, Bernie Ecclestone a szívügyének tekinti, hogy az amerikai metropolisz felhőkarcolói árnyékában rendezzenek nagydíjat, úgy tűnik, hogy az álmai valóra válására várni kell. Alig két hónapja még azt jelentette be, hogy 15 évre szóló szerződést kötött a New Jersey-i versenypálya tulajdonosaival, amely 2014-től lépne életbe, de a szervezők pénzügyi gondjai miatt legalább egy évvel csúszik az Amerikai Nagydíj debütálása.

Bernie Ecclestone

A helyzet azért különösen kellemetlen, mert már az idei versenyt is törölni kellett. Azóta komoly változások történtek a szervezőbizottságban, és hiába bízták meg az UBS bankot, hogy teremtse elő a hiányzó 100 millió dollárt a futam megrendezéséhez, kudarcba fulladtak. A versenynaptárat csak decemberben véglegesítik, de már most rendelkezni kellene a szükséges háttérrel.

F1 New Jersey Red Bull

2014-ben a jelenlegi 19 versenyhez az osztrák, az orosz és a New Jersey-i verseny csatlakozna, de a szabályok kimondják, hogy egy idényben nem lehet több 20 versenynél. Az már biztos, hogy 2014-ben nem lesz Indiai Nagydíj, és New Jersey kiesésével 20 futam maradna.

Forrás: cnn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.08.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close