röplabda, Sportmarketing — 2013/08/26 at 11:50

Sportos magyar startupok – Scoreshare

by

Prezi, Ustream, LogMeIn: Fejlődő tudásalapú magyar vállalkozások – startupok – a világhírnév útján. De vajon sportos vonalon is elképzelhető ugyan ez?

Napjainkban egyre többet hallani a startup kifejezést, de a sport berkein belül talán még kevésbé ismert ez a fogalom. Cikksorozatom célja, hogy bemutatassam az ilyen jellegű hazai vállalkozásokat.

Scoreshare

Grundfoci, a Sportwavez, a Statzup és a Running Tours Budapest után most a Scoreshare elnevezésű projekt kerül terítékre. Még amatőr kosárlabdás koromból emlékszem, amikor másik csapatnak kellett jegyzőkönyvet vezetnem. Nem is olyan egyszerű feladat, a technológia fejlődésének köszönhetően azonban itt a megoldás. Váradi Zoltán ötletgazda, akinek a röplabdában adódtak hasonló nehézségei, egy olyan alkalmazást fejlesztett, amivel lényegesen leegyszerűsödik a feladat, sőt akár az egész világgal megoszthatóvá válik a mérkőzések pillanatnyi állása. Bár egyelőre csak röplabdában működik a már több mint 1000 felhasználót számláló alkalmazás, azonban hamarosan…

Zoli, köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést! Honnan jött az ötlet, mikor indult a Scoreshare?

Az ötlet onnan volt, hogy magam is röpizek es elég sok profi/amatőr versenyen játszok. Ott vettem észre, hogy az eredményjelzők minősége botrányos, [többek között hiányoznak a számlapok] továbbá a jegyzőkönyvet se tudja senki se rendesen vezetni. Ebből indult ki a Scoreshare koncepciója, ami csak pontok tárolására és jegyzőkönyv exportra koncentrálódott. Ezt előadtam egy céges product sprint-en, ahol eljutott odáig, hogy kössük össze egy website-al és legyen a neten élőben közvetítve az eredmény. Ez mind 2012 szeptemberében indult.

Scoreshare tábla

Milyen forrásból sikerült eljutnotok idáig?

Kizárólag a munkahelyünk [Pronovix] finanszírozta eddig.

Hányan dolgoztok jelenleg a projekten? Hogyan tudjátok összehangolni a munkátokkal?

Ez nagyon változó. Néha 3-an 4-en, néha senki se. Sajnálatos módon a felhasználók köre nem akkora mértékben bővül, mint szeretnénk, viszont szerencsére a növekedés folyamatos akkor is, ha magára hagyjuk az appot pár hétre, hónapra. Így technikailag akkor dolgozunk rajta, ha az időnk engedi. 

Mik a további terveitek, céljaitok?

Tervezni sok mindent terveztünk, most ott tartunk, hogy ezeket a terveket validáltassuk. Ha ezzel végzünk, akkor kódolunk újra és jön az új Scoreshare az app store-ba.

És mit tanácsolnál azoknak, akik most kedvet kaptak, vagy esetleg már van is saját ötletük, merre, hogyan induljanak el?

Talán a legfontosabb, hogy ne álomként gondoljunk az ötletünkre. Tervezzünk meg szépen mindent, ezt egyedül is lehet, meséljünk róla minél több embernek és véglegesítsük a terveinket a véleményük alapján. Ha már mindennek a kivitelezését megterveztük, onnantól könnyen lehet haladni. Másik nagyon fontos dolog, hogy legyen ebben társunk. Én a kódoláshoz értek, meg a Scoreshare esetében magához a témához és a sport világához, viszont máshoz nem. Ott ahol gyenge vagyok, ott kell más, aki erősít. Állítólag a Designer-Marketing/Sales-Fejlesztő kombináció már elegendő. Ezt én is osztani tudom. Továbbá jó az, ha a fontos kérdésekben többen tudtok dönteni, nem kell az embernek egyedül.

Zoli, nagyon szépen köszönjük a válaszaidat, valamint további sok sikert kívánunk a terveitek valóra váltásához!

One Comment

  1. Még több információt szeretnék megtudni a Scoreshare-ról, amennyiben lehetséges. Szeretném a Váradi Zoltán elérhetőségét elkérni,mert érdekelne bennünket ez az alkalmazás.
    Köszönöm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.08.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close