Sportszemle — 2013/08/13 at 06:30

Sportszemle 2013.08.13.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Boczkó csupa szív, tisztességes gladiátorAz olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó Kamuti Jenő egy aranyat várt a budapesti világbajnokság előtt, a férfi párbajtőrözők ezt vasárnap szállították.

Embedly Powered

Pars Krisztiánt ismét elérte a vb-végzetPars Krisztián egymás után harmadik világbajnokságán számított esélyesnek, de ismét lecsúszott az aranyéremről. A világranglista-vezető olimpiai bajnok kalapácsvető 80,30 méteres dobása csak a második helyhez volt elég, a győzelmet a lengyel Pawel Fajdek (81,97) szerezte meg.Pars Krisztiánnak nem sikerült levetkőznie a világbajnoki átkot, így továbbra sincs vb-aranyérmes sportolója a magyar atlétikának.

Embedly Powered

via Origo

Az úszók kapják a legtöbb állami támogatástA kormány döntése értelmében a 16 kiemelt sportág közül az úszók kapják a legnagyobb, 736,5 millió forintos támogatást. A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent határozat szerint a legkevesebb pénz, 43,7 millió forint a Magyar Asztalitenisz Szövetség számlájára kerül.

Embedly Powered

via Hvg

Videó: szenzációs szurkolói élőkép a bukaresti derbinElképesztő élőképpel készült a Dinamo Bucuresti labdarúgócsapatának szurkolótábora a Steaua elleni fővárosi derbire. A Dinamo-drukkerek vörös és fehér lapokat tartottak a magasba, majd egyszerre emelkedett fel egy hatalmas címer és két, a klub korábbi klasszisait – Florea Dumitrachét (a felvételen jobboldalt látható) és Catalin Hildant – ábrázoló, több tíz méter magas figura, hátán angyalszárnyakkal.

Embedly Powered

Kovács Katalin: Elszántak vagyunk NatasávalMiközben az emberek legtöbbje a szabadságát élvezi, és a hasát sütteti valamilyen vízparton, addig a harmincegyszeres világbajnok kajakos Kovács Katalin épp a vízen rója a kilométereket és készül az év fő versenyére az augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő duisburgi világbajnokságra.

Embedly Powered

Atlétikai vb: érdektelenség és kongó lelátó MoszkvábanKínos érdektelenségben zajlott le a moszkvai atlétikai világbajnokság hétfő délelőtti programja, a Luzsnyiki Stadion kongott az ürességtől, amit több hírügynökség is kiemelt a beszámolójában.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gyömbér Noémi – Kovács Krisztina: Fejben dől el

A könyv körbejárja a sportpszichológia különböző területeit, a hagyományos pszichológia sportra vonatkoztatott részeitől [pl. a szorongás kezelése, a koncentrációs képesség...

Close