labdarúgás, Sportmarketing — 2013/08/07 at 11:50

Futballmeccs a játékvezető szemével

by

Már megint az amerikaiak. Ismét egy innovatív dolog. Kreatív közösségi média tartalom. Sportélmény másképp. Vagyis, hogyan látja a játékvezető a mérkőzést belülről? Nézd meg te is a fejére szerelt kamerán keresztül.

Ref Cam – kamera a játékvezető fején. Így bárki láthatja azt, ami alapján az ítélethozó meghozza a döntéseit. Érezni a játék tempóját, tapintani a játékosok hangulatát. Egyrészt érdekes anyag a játékvezető munkájának megítélésére, másrészt exkluzív tartalom a szurkolók szórakoztatására. Legutóbb Hilario Grajeda bíráskodott a Ref Camet használva az AS Roma és az MLS All-Star [az Észak-amerikai Labdarúgó Bajnokság válogatottja] közötti bemutató mérkőzésen.

A Ref Cam nem újdonság az Egyesült Államokban: a WNBA-ben [női NBA] már elsöprő sikerrel tesztelték. Az Európai [UEFA] és a Nemzetközi [FIFA] Labdarúgó Szövetség szigorú szabályai miatt hivatalos futballmeccseken egyelőre nem várható a használata, de barátságos mérkőzésen még biztosan találkozunk a szerkezettel.

2013 MLS All-Star Game

Noha kétségtelen a Google Glass élményhez való hasonlóság, a Ref Cam új színt vihet a labdarúgásba – vagy bármely más sportágba. Ha pedig hozzávesszük azt a lehetőséget, hogy a játékvezetők között zajló rádióbeszélgetéseket a Forma 1 mintájára bejátsszák a televíziós közvetítések során, akkor bizakodással vegyes kíváncsisággal várhatják a következő éveket a labdarúgás szerelmesei.

Forrás: mlssoccer.com

One Comment

  1. Pingback: Kamerát fel és indulhat az edzés! | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.08.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close