labdarúgás, Sportmarketing — 2013/07/30 at 11:50

A Barcelona betette a lábát Afrikába is

by

Az FC Barcelona először kötött partnerséget afrikai céggel: a hároméves szerződés keretében a SABMiller Africa sörgyár érdekeltségébe tartozó Castle Brewery két termékét népszerűsíti a klub a fekete kontinensen.

Történelmi megállapodást írtak alá a Nou Campban, a Barcelona otthonában. A dél-afrikai Castle Brewery sörgyár legnépszerűbb terméke a Castle Lager lett a csapat hivatalos söre az afrikai kontinensen. A szerződés a legtöbb országban kizárólagosságot biztosít a Castle Lager számára, de néhány régióban a sörgyár másik favorit terméke, a Castle Milk Stout élvez elsőbbséget.

Barcelona Castle Lager és Castle Milk Stout

Korábban még nem fordult elő, hogy a Barcelona afrikai céggel lépjen partnerségre, amely megnyitja a lehetőséget a fekete kontinensen élő Barcelona szurkolóknak, hogy közelebb kerüljenek kedvenceikhez. Könnyebben juthatnak majd emléktárgyakhoz, merchandising termékekhez, vagy akár utazást is nyerhetnek a Nou Campba. A Barcelona pedig profitálhat a növekvő afrikai népszerűségéből, valamint az eddig kiaknázatlan piacban rejlő lehetőségekből.

Barcelona Castle Lager

A Castle Lager több mint 85 éve részese az afrikai labdarúgásnak. Jelenleg Zimbabwében, Botswanában, Lesothóban és Szváziföldön szponzorál ligákat, továbbá két regionális torna [COSAFA Cup és CECAFA Cup] támogatása is a céghez köthető. Az európai labdarúgás egyre népszerűbb Afrikában, ezért a Castle Lager évek óta televíziós közvetítő partnere többek között a Bajnokok Ligájának, az angol Premier League-nek és a spanyol La Ligának.

Barcelona Castle Lager együttműködés

Forrás: fcbarcelona.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.07.30.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close