Sportszemle — 2013/07/19 at 06:30

Sportszemle 2013.07.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Tv: nem lehetnek fontos futballmeccsek csak fizetős csatornákonAz Európai Bíróság (EB) döntése értelmében nem lehet kizárólag fizetős tévécsatornán közvetíteni a kiemelten fontos labdarúgó-mérkőzéseket. Az EB csütörtökön, Luxemburgban jelentette be, hogy az európai futballrajongóknak jogukban áll ingyenesen nézhető adón követni a fontos meccseket. A döntés ellen a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) sem fellebbezhet.

Embedly Powered

Így váltunk értéktelen futballországgáCsupán tizenegy ország játszott ez idáig vb-döntőt, köztük Magyarország is. Ám egyik sem zuhant olyan mélyre, mint a magyar válogatott, amely jelenleg a 33. a világranglistán. Európa jelenlegi futballtérképe 20 éve alakult ki, amikor kiírták az első Bajnokok Ligáját, és már saját válogatottal nevezhettek a jugoszláv, valamint a szovjet utódállamok (bár még idén is lett új tagállam, Gibraltár).

Embedly Powered

Ötvenezer néző egy kézilabdameccsen?A rendezők reményei szerint minden idők legnézettebb kézilabda-mérkőzését vívja a német férfi Bundesliga 2013/2014-es idényének nyitányán a Rhein-Neckar Löwen és a HSV Hamburg. A találkozót a frankfurti, 50 ezer szurkoló befogadására alkalmas Commerzbank-Arenában rendezik szeptember 6-án a Bajnokok Ligája-címvédő Hamburg és az EHF Kupa-győztes mannheimi csapat között.

Embedly Powered

via Origo
Vízilabda szabályváltoztatásAutomatikusan kiállítás jár a kétkezes faultért, labdaszerzés után bármilyen, a támadócsapat elleni szabálytalanság emberfórt ér, öt méteren belül bármelyik, hátulról elkövetett fault ötméterest jelent. Negyedenként egy time-out, megszűnő hosszabbítás – ez a barcelonai technikai pólókongresszus mérlege.

Embedly Powered

Nem egyezik vallásával a mezszponzor, nem viseli a mezt a Newcastle gólkirályaAz iszlám vallású Papiss Cissé nem hajlandó a Newcastle új szerelésében edzeni a rajta lévő felirat miatt, ezért a portugáliai edzőtáborba sem utazott el. A tiltakozása mögött az áll, hogy az iszlám tiltja a kamatszedést, az észak-angliai város csapatának új mezszponzora azonban egy hitelintézet, melynél a teljes hiteldíjmutató (THM) 4000% fölött van.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Elképesztő összegekkel készül Katar a labdarúgó VB-re

A FIFA döntése értelmében már 2018-ra és 2022-re is megvannak a labdarúgó világbajnokság rendező országai. A választott helyszínek mögött húzódó...

Close