labdarúgás, Sport PR — 2013/07/17 at 11:50

Felfrissítették az MTK arculatát

by

Új emblémája és arculata van az ország egyik legeredményesebb egyesületének, a 125 éves MTK-nak.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke elmondta, hogy az egyesület történetét párhuzamosan jellemezte a megújulás és a hagyományőrzés, és az idei, ünnepi esztendőben is folytatni kívánják ezt a folyamatot.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke

Az MTK az új arculat megtervezésére szakmai partnerként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet [MOME] kérte fel. A közösen meghirdetett meghívásos pályázat győztese az MTK elnökségének döntése alapján Marcell Tamás, az oktatási intézmény doktori iskolájának hallgatója lett.

“Az új emblémában a magyarországi és a budapesti hagyományokat, valamint a zsidó kultúra tradicionális értékeit jelenítettem meg. A célom az volt, hogy egyszerre legyen konzervatív és mai, hogy két-három év alatt ne menjen ki a divatból” – fogalmazott a tervpályázat győztese.

Bemutatták az MTK új arculatát

A pajzs alakú logóban a türkiz világoskék, a kobalt sötétkék színek, valamint az átlós fehér csík a meghatározóak. Felső részében az MTK Budapest felirat szerepel, utalva arra, hogy folyamatban van az MTK és a BSE egyesülése. Deutsch szerint a klub új nevét még a közgyűlésnek jóvá kell hagynia, de szavai alapján ez már csak formaságnak tűnik. A pajzsot a győzelmeket és a sikereket jelképező babérkoszorú veszi körül, alul pedig egy szalagon az MTK alapításának éve – 1888 – szerepel.

Marcell Tamás szerint az új arculat elemei nemcsak a mezeken, hanem az egyesület mindenfajta kommunikációjában, így a borítékokon, a névjegykártyákon is feltűnnek, de okostelefonokon is meg lehet őket jeleníteni. Bejelentette még, hogy az MTK honlapja is megújul, amelyen a fotók ezentúl hangsúlyosabb szerepet kapnak.

MTK zászló

Kopek Gábor a MOME rektora azt emelte ki, hogy egyetemük még az MTK-nál is régebbi – 1880-ban alapították –, s büszkén tette hozzá, hogy most először kerültek be Európában a Top100-ba.

Deutsch Tamás hozzátette: az arculatváltás egyelőre a kék-fehér klubot és annak szakosztályait érinti, az önálló labdarúgóknál a zrt. vezetőségének kell döntenie annak bevezetéséről, de reméli, hogy átveszik az új arculat elemeit.

A klubelnök néhány számadattal érzékeltette az MTK 1888 óta elért sikereit. “Sportolóink eddig 179 világ- és 83 Európa-bajnoki címet szereztek, valamint 33 olimpiai aranyérmet nyertek. Ez utóbbival még a nemzetek rangsorában is a 33-ikak lennénk, vagyis közel 170 országot előznénk meg. A magyar sport erejét mutatja, hogy az olimpiai szereplés alapján még így is csak az ötödik legeredményesebb egyesület vagyunk a hazai örökranglistán” – állapította meg Deutsch.

Forrás: MTI

One Comment

  1. Pingback: Az MTK nagy lehetősége | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.07.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close