kosárlabda, Sportmarketing — 2013/07/08 at 11:50

All in – NBA

by

Két hete ért véget a Miami Heat és a San Antonio Spurs epikus párharca, ahol LeBron James mennybemenetelével be is fejeződött az NBA szezonja. Minden idők egyik legizgalmasabb nagydöntője után, még magasabb fokozatra kapcsoltak a liga marketingesei, ugyanis a nyári szünetben sem tűnt el a bajnokság, hanem továbbra is állandó beszédtémát szolgáltat a sportág kedvelőinek.

A döntő előtt felmerülő sportszakmai kérdéseinkre megkaptuk a válaszokat: Tim Duncan nem lett három különböző évtizedben is MVP, Wade térdében még éppen maradt annyi, hogy újabb nagydöntőt nyerjen csapatával, James pedig ismét megkoronáztatta magát. A remek szezont követően az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság vezetői nem tétlenkedtek, ugyanis ahogy már korábban beszámoltunk róla az Egyesült Államokon és Kanadán kívül több országban is alapszakasz mérkőzéseket fognak rendezni. Mexikóban, az idén nagydöntős és a hatodik mérkőzésbe „belehaló” San Antonio Spurs a Minnesota Timberwolves csapatával csap össze december 4-én, míg január 16-án Londonban az Atlanta Hawks és a Brooklyn Nets találkozik. Az angol fővárosba egyébként nem először látogat el valamelyik amerikai major liga, hiszen korábban NFL mérkőzést is rendeztek.

LeBron James

A sportoldalak még javában a két „ligán kívüli” alapszakasz meccsről és az előszezon várható programjáról cikkeztek, amikor a drafttal kezdetét vette az NBA szezonon kívüli időszakának legsűrűbb része. Az újoncok kiválasztásával felfrissülnek a keretek és ehhez kapcsolódóan megkezdődtek a kisebb-nagyobb cserék is. Néhány napon belül érkezett is a következő bomba hír: egybe hangzó vélemények szerint a Bostontól a Brooklyn Netshez igazol Kevin Garnett, Paul Pierce és Jason Terry triója. A „trade” csak július 10-től válhat hivatalossá, de minden oldalról azt állítják a partnerek, hogy biztosra vehető a bostoni hármas távozása.

Kevin Garnett

Az idei draft is szolgáltatott bőven beszédtémát az NBA szerelmeseinek, többek közt Anthony Bennett kiválasztása, ugyanis első alkalommal választottak ki egy kanadai játékost 1/1-esként. De a Nerlens Noel – Jrue Holiday cserével és a David Stern komisszár leköszönése utáni jövővel is rengeteget foglalkoztak a tengerentúli szakértők. Az utóbbi napokban pedig Dwight Howard valószínűsíthető los angelesi távozása szolgáltat témát a sportlapok számára.

Dwight Howard

Az eddigi „nyári szünetet” tekintve, ki lehet jelenteni, hogy remekül végzik munkájuk az NBA marketingesei és néhány liga példát vehetne tőlük a játék nélküli időszak felpörgetésére, hiszen a szünet alatt még globálisabbá tették a ligát, még kézzelfoghatóbbá a más kontinensen élők számára. Valamint azt se felejtsük el, hogy végre egy olyan off-szezont látunk, amiben nincsen semmilyen tényező, ami negatív képet festene a ligáról vagy játékosairól. Mégis folyamatosan szem előtt van és beszédtémát szolgáltat a sportszeretők számára. [Sajnos erre az NFL lehet az igazi ellenpélda, ahol a pihenőidőszak leginkább csak a játékosok botrányairól szól ugyanis a gyilkossággal megvádolt Hernandez a 27-ik letartóztatott játékos a Super Bowl óta.]

Philips Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.07.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close