Hírlevél — 2013/07/04 at 06:30

Red Bull 400: Európa legmeredekebb futóversenye

by

400 méter nem egy vészes táv a futóversenyek sorában. De mi van akkor, ha ezt az alig fél kilométert egy síugró pályán fölfelé kell megtenni? Ez már bonyolítja a dolgot egy kicsit!

A Red Bulltól már megszokhattuk, hogy a nem hétköznapi sportok mellett teszi le a voksát. Ha esetleg mégis egy hagyományosnak tekinthető sportág kerül a kezei közé, akkor csavar rajta egyet, hogy kijöjjön belőle a szárnyakat adó érzés – lásd a Red Bull Vízisprintet a Városligeti tavon.

Red Bull 400 finis

Önmagában a futás sem túl izgalmas az energiaital gyártó számára, ezért a szlovéniai Planica síugró sáncot szemelte ki helyszínnek. A verseny célja, hogy ki tudja a legrövidebb idő alatt megtenni a 400 méteres távot, amelyen 200 méter a szintkülönbség. A pálya olyan meredek, hogy a felét csak négykézláb kapaszkodva tudják megtenni a versenyzők.

A Red Bull 400 ötlete a korábbi világklasszis sprinter, Andreas Berger fejéből pattant ki. Az első megmérettetést 2011-ben rendezték Kulmban, Ausztriában.

További képek a versenyről a Red Bull oldaláról:

Red Bull 400 Planica

250 méter a célig

Red Bull 400 női versenyzők

Teresa Stadlober megvédte bajnoki címét

A férfi versenyzők dobogója

Forrás: redbull.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nagyon jó üzlet a foci az adidasnak

Véget ért a Konföderációs Kupa. Megmutatták magukat a csapatok, a létesítmények, a szervezők és nem utolsó sorban a szponzorok.

Close