rövidhír, Sportpolitika, többféle sportág — 2013/06/21 at 12:00

Sportcentrum épülhet a VIII. kerületben

by

Komoly tervekkel állt elő a józsefvárosi önkormányzat, ami a jövőbeni fejlesztéseket illeti. Egy jelentős költségvetéssel bíró sportkomplexum megépítését tervezik a Négy Tigris, kínai piac területén.

A több mint 4 milliárd forintból, egy olyan sportcentrum és szabadidőpark létrehozását tervezik, ahol a mozogni vágyók többek között labdarúgással, kosárlabdával, strandröplabdával, futással, úszással és számos egyéb mozgásformával élhetik ki igényeiket.

A sportpályákat mintegy 12 ezer négyzetméteren alakítanák ki, ezek között lenne téli sátorral fedhető füves labdarúgó pálya, négy teniszpálya, atlétikai és erdei futópálya, két streetball pálya, homokos strandröplabda pálya, továbbá mászófal és kültéri fitneszgépek. A beltéri sportolási lehetőségekre is gondoltak: három sportpálya, uszoda, fallabdapályák, tánctermek, konditerem és küzdősportterem kialakítása is szerepel a tervekben, közel 4200 négyzetméteren. Emellé terveznek egy szolgáltató egységet is, ahol sportszerüzletek, szépségipari szolgáltatások, vendéglátó-ipari egységek lennének.

[A kép csak illusztráció.]

A VIII. kerületi önkormányzat 3 milliárd forinttal számol az építésre és további több mint 1 milliárd forinttal kalkulál a park, a kültéri pályák és a berendezések költségeit illetően. Az előzetes becslések szerint a létesítmény akár évi 122 millió forintot is termelhet a kerületnek. Legkorábban 2014 júniusáig kellene elkészülnie az építési engedélyezési terveknek, a kivitelezés pedig 2015 októberében fejeződhet be.

Ezen kívül az önkormányzat egy külön projekt részeként egy mélygarázzsal ellátott nagy befogadóképességű rendezvénycsarnokot is tervez építtetni, körülbelül ötmilliárd forintból.

Forrás: mti.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close