labdarúgás, Sportmarketing — 2013/06/17 at 11:50

Cafusa, a Konföderációs Kupa hivatalos labdája

by

Bemutatkozik az adidas Cafusa, a Konföderációs Kupa hivatalos játékszere.

Tegnap rajtolt a „Bajnokok Fesztiváljaként” is ismert Konföderációs Kupa Brazíliában. Mint minden nagy futballtornának, ennek is megvan a saját hivatalos labdája. Az adidas által gyártott játékszert a Cafusa névre keresztelték, amely egy mozaikszó a carnaval, futebol és a samba portugál szavak első két betűiből. A karnevál, a futball és a szamba egyaránt a brazil életérzés megtestesítői, amelyre ráerősítenek a labdán szereplő zöld-sárga-kék nemzeti színek és a brazil zászlóban is felbukkanó Dél Keresztje csillagkép motívuma.

adidas Cafusa

A Cafusát ugyanaz az adidas mérnöki csapat készítette, amelyik a Tango 12-őt a tavalyi Európa-bajnokságra. A labda megfelel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség [FIFA] legmagasabb szintű követelményeinek. Debütálása már tavaly decemberben megtörtént Japánban, a klubvilágbajnokságon.

adidas Cafusa kiállítás

A Konföderációs Kupát június 15 és 30 között tartják Brazíliában a jövő évi világbajnokság főpróbájaként. A négyévente megrendezésre kerülő viadalon a házigazda és az aktuális világbajnok mellett a hat kontinensbajnok vesz részt. Mivel Spanyolország egyszerre birtokolja a világbajnoki és az Európa-bajnoki címet, az Európa-bajnokság második helyezettje, Olaszország is szerepel a kupán.

Forrás: soccerbible.com

One Comment

  1. Pingback: Brazuca, a 2014-es labdarúgó-vb hivatalos labdája | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close