autósport, rövidhír, Sportszponzoráció — 2013/06/14 at 14:47

A Grace klinika és Le Mans 24 órás versenye

by

Elgondolkodtató a kapcsolat a két esemény között. Van egyszer egy világhírű amerikai sorozat és egy ugyancsak nagy reputációnak örvendő autóverseny. Hogyan kapcsolódhat össze ez a két szál?

A Le Mans-i futam egyike a világ legrégebbi autóversenyeinek, amit már 1923 óta megszerveznek a franciaországi, sarthe-i versenypályán. Az eredetileg sorozatgyártású autók megbízhatóságának és gazdaságosságának tesztelésére szolgáló megmérettetés egyik legnagyobb nevezetessége a 24 órás időintervallum, ami egy teljes napon át tartó, megállás nélküli körözést jelent. A 24 óra alatt közel 5000 kilométert tesznek meg a versenyzők. Az idei verseny június 22-23-ai hétvégén kerül lebonyolításra.

A Grace klinikára nem térnék ki, azonban az egyik főszereplőjére igen. Ő nem más, mint Patrick Dempsey. A sorozat-, és filmszínész egyike a 24 órás verseny résztvevőinek. Az amerikai sztár istállótulajdonosként és versenyzőként is növeli a verseny népszerűségét. 2009-ben már rajthoz állt, amikor is a 9. helyen ért célba az LM GT2 kategóriában, egy Ferrari F430 GT-t vezetve. Most 2013-ban újra megpróbálja, ezúttal egy Porsche 911 GT3 RSR gépjármű társaságában. S, ezt sikeresen meg is teheti, mivel a 71 jelentkező csapat közül a szervezők a kiválasztott 56 csapat közé sorolták az istállót.

S, emelve a celebfaktort a versenyen, egy közös kollaborációnak köszönhetően a Dempsey Racing a futballsztár Alessandro Del Piero csapatával, Dempsey Del Piero Proton néven vág neki a hosszú körözésnek. A csapat sofőrjei a színész mellett, Joe Foster és Michael Avenatti lesznek. A kooperációnak hála a szponzorok is aktívan kiveszik a szerepüket a versenyzésből, sőt Dempsey ötlete miatt, miszerint egy négy részből álló dokumentumfilmet forgat le a futamra való felkészülésről és a visszatérésről, még inkább aktivizálták magukat. A sorozat több televíziós csatornán is futni fog.

A financiális háttérről és a csapat költségvetéséről hivatalos információk nem láttak napvilágot, azonban mindkét sztár nagyon izgatottan várja a versenyhétvégét és az olyan szponzorok segítségével, mint a Delta Private Jets, a Specialized kerékpárgyár, a Racing Electronics és számos egyéb szervezet, alapítvány, egy nagyon sikeres futamot szeretnének futni.

Forrás: 24h-lemans.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.14.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close