autósport, Sportpolitika — 2013/06/13 at 11:50

F1: 15 évig New Jersey-ben is lesz futam

by

A Forma 1 mindenható ura, Bernie Ecclestone megegyezett az épülő New Jersey-i utcai versenypálya tulajdonosaival, így 2014-től 15 éven át a manhattani felhőkarcolók árnyékában is rendeznek futamot.

A New Jersey Grand Prix már az idei szezonra is tervben volt, de a pénzügyi nehézségek és a szervezés csúszása miatt végül kikerült a versenynaptárból. A hosszú távú szerződés megkötésében hatalmas szerepe volt a Forma 1 első számú emberének: Bernie Ecclestone kifizette a szervezők tartozásait, hogy az üzlet létrejöhessen. Ezzel teljesülhet régi álma, hogy a manhattani háttér előtt rendezzenek F1 futamot.

Bernie Ecclestone

A New Jersey GP mellett a szocsi Orosz Nagydíj szintén 2014-ben debütál, így ha egyik jelenlegi helyszín sem esik ki a programból, akkor jövőre az F1 történetének leghosszabb szezonja következhet, 21 futammal.

Sebastian Vettel a manhatti háttér előtt

Az új helyzetnek köszönhetően az Egyesült Államok két GP-nek is otthont ad, tavaly óta ugyanis a texasi Austinban is rendeznek versenyt USA Nagydíj néven. New Jersey-ben az Amerikai Nagydíjat valószínűleg júniusban tarják majd, közvetlenül a kanadai futamot követően.

Forrás: formula1.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.13.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close