Sportszemle — 2013/06/12 at 06:30

Sportszemle 2013.06.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Konföderációs kupa: keretek és programA nyár legnagyobb szabású válogatott futballrendezvénye (egyben a 2014-es világbajnokság főpróbája) a brazíliai Konföderációs Kupa, amelyre a FIFA közzétette a teljes, mezszámokkal ellátott játékoslistát. Utolsóként a nigériai keret lett nyilvános – a labdarúgóknál a nemzetközi szövetség nevezési listájához híven a 2012-2013-as szezonbeli klubjukat tüntetjük fel, tehát Neymar itt még a Santos, nem pedig a Barcelona tagjának számít (ugyanúgy Jesús Navas még Sevilla-, nem pedig Manchester City-játékos).

Embedly Powered

Hanga Ádám edzőtábort tart KörmendenA tavalyi után ismét tehetségkutató edzőtábort tart vasárnap Hanga Ádám, a spanyol Manresa magyar válogatott kosarasa. A 24 éves játékos – akinek játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs – és segítői 24 fiatalt hívtak meg az 1998-1999-es korosztályból, 13 és 15 óra között pedig edzőtovábbképzés is lesz.

Embedly Powered

Eszméletlen! Vízibombás gólöröm a focipályán (videó)Egy lengyel mérkőzésen egészen elképesztő gólörömnek lehettek szemtanúi a nézők.

Embedly Powered

Talmácsi úgy érezte, leszakad a lábaTalmácsi Gábor másfél-két hónapig nem versenyezhet bizarr motorbalesete után, amelyet a szupersport-világbajnokság portugáliai versenyén szenvedett el: a menet közben felrobbanó motorblokk törte el a bal sípcsontját. A magyar motoros még nem is hallott olyanról, hogy valaki anélkül sérül meg, hogy elesett volna, de már asaját bőrén is tapasztalta: lehet ilyen.

Embedly Powered

Durván megvágják a látványsport-támogatástJelentősen csökkentheti a látvány-csapatsportok támogatása iránti kedvet a társaságiadó-törvény új módosítása, amely az eddigi kedvezményt 75 százalékkal mérsékli, hívja fel a figyelmet az RSM-DTM tanácsadó cég. A szándék érthető, a hatás azonban kérdéses. A módosítás alkalmazási hatálya miatt verseny indulhat a már elfogadott sportfejlesztési programok támogatásáért.

Embedly Powered

via Index

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Közösségi „őrjöngés” a BL döntő kapcsán

Régen volt? Biztos van, aki már el is felejtette az UEFA labdarúgó Bajnokok Ligája május 25-ei döntőjét, ahol a német...

Close