futás, Sportszponzoráció — 2013/06/06 at 11:50

Mosolykilométer

by

A múlt hétvégén tartották a Balatont megkerülő ultramaraton futóversenyt, az UltraBalatont. A Mosoly Alapítvány csapata sorozatban negyedik éve, idén is rajthoz állt, hogy teljesítse a verseny hivatalos távját, és a résztvevők felajánlásaiból adományt gyűjtsön a súlyosan beteg gyerekek gyógyítására.

Ultrabalaton

A Mosoly Váltó tagjaiként a Mosoly Alapítvány által felkarolt gyerekek és az alapítvány támogatói együtt futottak, és 45 rövidebb szakaszban, két nap alatt teljesítették a 212-kilométeres Balatonkört. Mindegyik szakaszt örökbe fogadhatott egy-egy szponzor, így kisebb összeggel is ki lehetett fejezni a segítő szándékot. Az akció jól sikerült, hiszen nemcsak a vállalati körből kerültek ki támogatók, hanem magánemberek is csatlakoztak a Mosoly Váltóhoz.  A váltó támogatói megtekinthetők a Mosolykilométer honlapján lévő térképén.

Ultrabalaton frissítőpont

Magyarországon évente több száz gyermeknek kell szembenéznie olyan súlyos betegséggel, amely hosszú kórházi tartózkodással, testet-lelket megviselő kezelésekkel, évekig tartó gyógyulási folyamattal jár. A Mosoly Alapítvány 1996 óta ingyenes mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal segíti azt a folyamatot, amelyben az orvosi kezelések és a lelki rehabilitáció együtt, egymást erősítve hatnak a tartós gyógyulás érdekében. Hosszú távú terápiás csoportjaikba a rehabilitáció alatt járnak a gyerekek, hogy könnyebben visszataláljanak kortárs közösségeikbe, amiből hosszan tartó betegségük kiszakította őket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close