Hírlevél — 2013/06/06 at 06:20

1 milliárd dolláros szerződés: mobilon terjeszkedik az NFL

by

Az NFL négy évvel meghosszabbította együttműködési megállapodását a Verizonnal a mérkőzések mobilon való streameléséről.

2018-ig szólóan, négy évvel megtoldotta az amúgy 2014-ig érvényes szerződését az NFL és a Verizon. Az 1 milliiárd dolláros megállapodás a mobiltelefonokra streamelt NFL-mérkőzések számának kiterjesztésére vonatkozik.

NFL Mobile_Verizon

A telekommunikációs vállalat már a soron következő szezonra megújítja az NFL Mobile alkalmazását, amely exkluzív hozzáférést biztosít mobilon a csütörtök, vasárnap és hétfő esti meccsekhez. A 2014-15-ös szezontól kezdve az NFL Mobile alkalmazást kiterjesztik a vasárnap délutáni összecsapásokra is [a televíziós jogok a CBS-é és a Fox-é], továbbá a playoff meccsekre, beleértve a Super Bowl-t. A mobilra streamelt mérkőzések száma ennek köszönhetően jelentősen megugrik, hiszen a vasárnap délután az NFL legfontosabb időszaka, amikor akár 12 találkozót is rendezhetnek.

Verizon NFL alkalmazás

A Verizon 720 millió dollárt fizetett a legutóbbi négyéves ciklusra. Az új megállapodás azért jöhetett létre, mert az NFL megváltoztatta a közvetítési jogokra vonatkozó politikáját: korábban a Fox, a CBS, az NBC és a Direct TV multi-platform szerződést kapott, de legutóbb a liga külön választotta a mobil eszközökre szóló jogokat. A 40 százalékkal megnövelt szerződés első évében 210 millió dollárt kell a Verizonnak kicsengetnie.

Forrás: nfl.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Neymar lesz a következő Beckham?

Pont került a legnagyobb visszhangot kapó átigazolási saga végére. Brazília legújabb csillaga Európába szerződött, méghozzá az FC Barcelona csapatához. De...

Close